Koronaviruspandemia pakotti jalkapallosarjat parin-kolmen kuukauden tauolle kesken kauden. Ottelukiireitä ei siis jalkapalloilijoilla ollut, mutta ei varsinaista lomaakaan. Koko ajan piti omatoimisesti pitää itseään kunnossa, ja etenkään Keski- ja Etelä-Euroopan maissa ulkonaliikkumiskiellon ja matkustusrajoitusten takia ei minnekään voinut matkustaa.

COVID-19 pani kauden aikataulut täysin uusiksi. Sarjakaudet venyvät huippusarjoissa Bundesliigaa lukuun ottamatta heinäkuun loppuun ja eurokaudet päättyvät vasta elokuun lopussa. Mestarien liigan loppuottelu pelataan 23. elokuuta.

Sitten pelataankin jo maaotteluita. Esimerkiksi Saksa aikoo pelata harjoitusottelun Espanjaa vastaan 3. syyskuuta, sillä 6. syyskuuta se pelaa jo Nations League -ottelun vieraissa Sveitsiä vastaan.

Tämä merkitsee sitä, että käytännössä huippupelaajilla ei ole tänä kesänä kesälomaa lainkaan. Karun tosiasian myönsi sunnuntaina Saksan jalkapalloliiton johtoportaaseen kuuluva Oliver Bierhoff.

– Meillä on useita sopimusvelvoitteita yhteistyökumppaneitamme kohtaan, Bierhoff totesi Sport1:n haastattelussa AS:n mukaan.

– Me kaikki tiedämme, että rasitus on hyvin korkea. Meidän kuitenkin täytyy pelata otteluita, ja haluammekin sitä.

[readmore from=Koronavirus]

– Pelaajat ovat tietoisia siitä, ettei heillä ole kesälomaa – ja tuskin talvilomaakaan. Meillä on myös taloudellisia rajoitteita.

Sillä Bierhoff tarkoittaa sitä, että Nations Leaguen lisäksi myös harjoitusotteluilla on taloudellista merkitystä. Niiden oikeudet on myyty UEFA:lle. Saksan jalkapalloliitto saa televisioitavista maaotteluista noin kymmenen miljoonan euron TV-tulot, ja maajoukkue onkin maan jalkapalloliiton tärkein tulonlähde.