Tunteet kävivät kuumana lauantaina Arsenalin ja Brightonin välisessä ottelussa.

Kaikki sai alkunsa tilanteesta ensimmäisellä jaksolla, kun Arsenalin maalivahti Bernd Leno loukkaantui pallontavoittelutilanteessa Brightonin hyökkääjää Neal Maupayta vastaan. Leno oli pallolla selvästi ensimmäisenä, mutta Maupay hyppäsi vielä tilanteeseen ja tuuppasi häntä kyljen puolelta. Saksalaisvahti kaatui huonossa tasapainossa, loukkasi polvensa ja jäi makaamaan maahaan tuskaisena.

Leno ja muut Arsenalin pelaajat hermostuivat Maupaylle heti tapahtuneen jälkeen, mutta lisää oli vielä luvassa. Toinen puoliaika oli edennyt jo viidennelle lisäminuutille, kun Maupay iski Brightonin 2-1-voittomaalin.

Arsenalin keskikenttäpelaaja Mattéo Guendouzi kävi käsiksi Maupayhin heti ottelun päätyttyä tarttuen häntä hetkellisesti kurkusta. Joukkuekavereiden oli revittävä Guendouzi irti Maupayn luota. Välienselvittely jatkui vielä tovin ennen kuin pelaajat suuntasivat pukuhuoneisiin.

Maupay pyysi Lenon loukkaantumista anteeksi maalivahdilta itseltään, Arsenalin päävalmentajalta Mikel Artetalta ja koko Arsenalin joukkueelta, mutta hän myös kritisoi lontoolaisten käytöstä pelin jälkeen.

– Joidenkin heidän pelaajiensa on opeteltava nöyryyttä, sanoi Maupay BBC:n mukaan.

– Yksi heistä puhui läpi ottelun ja sanoi tosi huonotapaisia juttuja.

– Minun oli sanottava maalini jälkeen, että ”Kuuntele, näin käy, kun sanoo ikäviä juttuja kentällä”.

– Arsenalin pelaajien on ehkä välillä opeteltava nöyryyttä. He puhuivat paljon ja saivat, mitä ansaitsivat.

Maupay seurasi vierestä, kun Leno jäi pitelemään polveaan. Kuva: Getty Images

Daily Mailin tietojen mukaan Maupay osoitti kommenttinsa erityisesti 21-vuotiaalle Guendouzille, joka väitetysti naljaili Brightonin pelaajille joukkueiden välisestä palkka- ja tasoerosta.

Arsenalin palkkakuningas Mesut Özil tienaa 350 000 puntaa (noin 387 000 euroa) viikossa, Brightonin korkeapalkkaisimpien pelaajien viikkotienestit ovat 50 000 puntaa ja Guendouzin viikkopalkka on noin 40 000 puntaa.

– Hän [Guendouzi] nimitteli Brightonin pelaajia paskoiksi ja sanoi, että hän ja hänen joukkuekaverinsa tienaavat enemmän kuin Brightonin pelaajat ikinä. Hän on tehnyt niin muissakin peleissä. Arsenal on kunnon seura, ja se vihaa tuollaista käytöstä, kertoi lähde Daily Mailille.

Arsenalin entisen keskikenttäpelaajan Perry Grovesin mukaan Guendouzin käytös on saatava kuriin.

– Olen kuullut muutaman jutun Guendouzin asenteesta. Valmentaja haluaa pelaajiensa olevan itsevarmoja ja hieman röyhkeitä kentällä, mutta hän ei ole niin hyvä, että voisi huudella kaikille.

– Jos Maupay sai kuunnella sitä koko pelin ajan Guendouzilta, niin hänellä oli voittomaalinsa jälkeen täysi oikeus sanoa, että ”Mitä sanottavaa sinulla on nyt?”

– Jonkun on kehotettava Guendouzia nöyrtymään, olkoon se sitten Arteta, valmennusryhmä tai vanhemmat pelaajat.

Guendouzille ei ole luvassa rangaistusta Englannin jalkapalloliitolta lauantain tapahtumista, vaikka hän tarttui Maupayta kurkusta. Kentällä olleet tuomarit eivät nähneet tilannetta, mutta videotuomari näki.