Myös idoleilla on idolinsa. Englannin maajoukkueen entinen hyökkääjä Andy Cole lukeutuu Manchester Unitedin ehdottomiin legendoihin, mutta hän kertoi jähmettyneensä paikalleen, kun tajusi brasilialaistähti Ronaldon seisovan hänen vierellään.

Colen, 48, United ja Ronaldon, 43, Internazionale kohtasivat toisensa Mestarien liigan puolivälierissä vuonna 1999.

Ronaldo joutui jättämään ensimmäisen osaottelun väliin loukkaantumisen takia ja toisessa hän pelasi tunnin. Manchester United eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 3-1 ja voitti lopulta koko kilpailun. Kyseisellä kaudella United juhli triplamestaruutta (Valioliiga, FA Cup, Mestarien liiga).

Cole oli siis itsekin uransa huipulla, mutta hän ihaili viisi vuotta nuorempaa Ronaldoa suuresti.

– Muistan, kun pelasimme sillä kaudella Internazionalea vastaan ja minä näin pelaajatunnelissa Ronaldon. Turha sitä on kierrellä, melkein laskin alleni! kertoi Cole The Beautiful Game -podcastissa.

– Olin ihaillut sitä kaveria vuosien ajan. Hän oli uskomaton, kerrassaan uskomaton. Hän osasi kaiken.

– Siinä minä seisoskelin San Siron tunnelissa ja sanoin, että ”Tämä on sairasta!” Mutta kun pelaa sillä tasolla ja ajattelee, että ”Hitto, minä oikeasti pelaan samalla tasolla näiden tyyppien kanssa. Olen heidän kanssa samalla kentällä. Olen sillä tasolla”, se on epätodellista.

Colen mukaan Ronaldo olisi kahminut kaikki mahdolliset yksilöpalkinnot vuodesta toiseen, jos jatkuvat loukkaantumiset eivät olisi riesanneet häntä.

– Jos nykypäivän lapsille puhuu Brasilian Ronaldosta, he katsovat kuin hullua, koska he eivät tiedä, kuka hän on.

– Ilman loukkaantumisiaan hän olisi voinut voittaa Ballon d’Orin vuodesta toiseen ja tehdä tsiljoona maalia.