Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga pelataan loppuun elokuussa Portugalissa ja Saksassa

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedotti keskiviikkona miesten ja naisten Mestarien liigan, sekä Eurooppa-liigan, tämän ja ensi kauden aikatauluista ja järjestelyistä. Jalkapallosarjat ympäri maailmaa keskeytyivät maaliskuussa koronaviruspandemian takia, mikä aiheutti aikataulullisia haasteita niin kansallisille kuin kansainvälisille sarjoille.

Miesten Mestarien liiga pelataan loppuun siten, että puolivälierät, välierät ja loppuottelu pelataan yksiosaisina pudotuspeleinä Portugalin Lissabonissa 12.-23. elokuuta.

Mestarien liigassa on jäljellä vielä neljä neljännesvälieräparia, joiden toinen osa on pelaamatta. Nämä ottelut pelataan 7.-8. elokuuta, mutta UEFA ei ole vielä päättänyt, pelataanko nämäkin ottelut Portugalissa vai niiden alkuperäisillä stadioneilla.

Puolivälierät pelataan 12.-15. elokuuta, välierät 18.-19, elokuuta ja loppuottelu 23. elokuuta. Puolivälierien ja välierien arvonta suoritetaan 10. heinäkuuta Sveitsin Nyonissa.

Kaikki puolivälierä- ja välieräottelut menevät jatkoajalle ja tarvittaessa rangaistuspotkukilpailuun, jos voittaja ei ole selvinnyt varsinaisen peliajan päättyessä.

Mestarien liigan loppuottelu oli alunperin tarkoitus pelata Turkin Istanbulissa, joka järjestää muutosten myötä loppuottelun vasta ensi kaudella. Myös kolme seuraavaa järjestäjäkaupunkia (Pietari, München ja Lontoo) suostuivat siirtämään vuoroaan vuodella eteenpäin.

Eurooppa-liiga pelataan puolivälieristä alkaen yksiosaisina pudotuspeleinä loppuun Saksan Kölnissä, Duisburgissa, Düsseldorfissa ja Gelsenkirchenissä 10.-21. elokuuta.

Jäljellä olevat neljännesvälieräpelit pelataan 5.-6. elokuuta, mutta UEFA ei ole vielä vahvistanut, pelataanko nämä ottelut Saksassa vai alkuperäisillä stadioneillaan. Eurooppa-liigassa on lisäksi kaksi neljännesvälieräparia, Internazionale-Getafe ja Sevilla-AS Roma, joita ei ole vielä aloitettu lainkaan. Näiden otteluparien voittaja selviää yksiosaisissa pudotuspeleissä, joiden pelipaikkoja ei ole vielä vahvistettu.

Eurooppa-liigan puolivälierät pelataan 10.-11. elokuuta, välierät 16.-17. elokuuta ja loppuottelu 21. elokuuta.

Myös Eurooppa-liigan puolivälierien ja välierien arvonta suoritetaan 10. heinäkuuta.

Eurooppa-liigan loppuottelu oli tarkoitus palata Puolan Gdańskissa, mutta nyt Gdańsk järjestää vuoden 2021 finaalin. Vuoden 2022 loppuottelu siirtyi näin ollen Espanjan Sevillaan ja vuoden 2023 loppuottelu Unkarin Budapestiin.

Naisten Mestarien liigassa kahdeksan parasta joukkuetta ovat jo selvillä. Kilpailu pelataan loppuun yksiosaisina pudotuspeleinä 21.-30. elokuuta Espanjan Bilbaossa ja San Sebastiánissa.

Puolivälierät pelataan 21.-22. elokuuta, välierät 25.-26. elokuuta ja loppuottelu 30. elokuuta.

Joukkueet saavat miesten ja naisten Mestarien liigassa sekä Eurooppa-ligassa nimetä kolme uutta pelaajaa joukkueisiinsa loppukauden ajaksi, mutta kyseisten pelaajien on pitänyt olla rekisteröitynä seuroihin tiettyyn aikarajaan mennessä. Miesten Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa tuo aikaraja oli 3. helmikuuta ja naisten Mestarien liigassa 18. maaliskuuta.

Kaikissa kilpailuissa saa käyttää viisi pelaajavaihtoa loppukauden ajan, mutta ensi kaudeksi europelien vaihtoraja laskee takaisin kolmeen.

Tämän vuoden UEFA Super Cup oli tarkoitus pelata Portugalin Portossa, mutta ottelu on siirretty pelattavaksi Unkarin Budapestiin syyskuun 24. päivälle. Seuraavat kolme Super Cupia järjestetään alkuperäisissä isäntäkaupungeissaan. Helsinki järjestää UEFA Super Cupin vuonna 2022. Super Cupissa kohtaavat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittaja.

Ensi kauden miesten Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan karsintavaiheen ottelut pelataan yksiosaisina pudotuspeleinä. Otteluiden kotijoukkue ratkaistaan arpomalla. Ainoana poikkeuksena on Mestarien liigan viimeinen karsintakierros, joka pelataan normaaliin tapaan kaksiosaisena.

Suomesta ensi kauden europelien karsintoihin selviytyivät miehistä Kuopion Palloseura, FC Inter ja Honka sekä naisista Helsingin Jalkapalloklubi.

Miesten Mestarien liiga 2020-21

Esikarsinta: 8. ja 11. elokuuta

Ensimmäinen karsintakierros: 18.-19. elokuuta

Toinen karsintakierros: 25.-26. elokuuta

Kolmas karsintakierros: 15-16. syyskuuta

Viimeinen karsintakierros: 22.-23. ja 29.-30. syyskuuta

Lohkovaihe: 20.-21. ja 27.-28. lokakuuta, 3.-4. ja 24.-25. marraskuuta sekä 1.-2. ja 8.-9. joulukuuta

Eurooppa-liiga 2020-21

Esikarsinta: 20. elokuuta

Ensimmäinen karsintakierros: 27. elokuuta

Toinen karsintakierros: 17. syyskuuta

Kolmas karsintakierros: 24. syyskuuta

Viimeinen karsintakierros: 1. lokakuuta

Lohkovaihe: 22. ja 29. lokakuuta, 5. ja 26. marraskuuta sekä 3. ja 10. joulukuuta.

Naisten Mestarien liiga 2020-21

Karsintavaiheen miniturnaukset: 7.-13. lokakuuta

Ensimmäinen pudotuspelikierros: 11.-12. ja 18.-19. marraskuuta

Neljännesvälierät: 3.-4. ja 10.-11. maaliskuuta

Puolivälierät: 23.-24. maaliskuuta sekä 31. maaliskuuta ja 1. huhtikuuta.

Välierät: 24.-25 huhtikuuta ja 1.-2. toukokuuta

Loppuottelu: 16. toukokuuta


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.