Atalanta on ollut yksi eurooppalaisen seurajalkapalloilun pirteimpiä yllätyksiä tällä kaudella.

Seura pelasi jo loistavan viime kauden Serie A:ssa, ja eteni sen seurauksena Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Atalanta selvisi kuin selvisikin jatkoon lohkostaan. Neljännesvälierissä Atalanta pudotti Valencian yhteismaalein 8-4.

Serie A:ssa Atalanta on neljäntenä. Internazionale on kolmantena neljä pistettä Atalantaa edellä. Atalanta on tehnyt 27 sarjaottelussa peräti 77 maalia. Jos Mestarien liigan ja Coppan ottelut lasketaan mukaan, on maaleja syntynyt 36 ottelussa jopa 94.

Atalantan avainpelaaja Papu Gómez lupaa suorittaa laskuvarjohypyn, jos seura voittaa Mestarien liigan. Unelma on enää muutaman ottelun päässä, sillä puoli- ja välierät pelataan yksiosaisina.

– Olemme pelanneet uskomattoman hyvin Mestarien liigassa. Turnaus pelataan loppuun Lissabonissa, ja mitä vain voin tapahtua, kun otteluparit ovatkin yksiosaisia. Jos olemme kunnossa, niin mitä vain voi todellakin tapahtua.

– Teen laskuvarjohypyn, jos voitamme Mestarien liigan, hyökkäävä keskikenttäpelaaja vannoi Super Mitre Deportivon haastattelussa.