Bayern Münchenin Robert Lewandowski on matkalla kolmanteen peräkkäiseen Bundesliigan maalikuninkuuteensa. Hän on tehnyt tällä kaudella 29 maalia, mutta kaikkien aikojen yhden kauden ennätys jäänee edelleen Gerd Müllerin haltuun. ”Der Bomber” takoi kaudella 1971-72 40 maalia.

Lewandowskin pitäisi tehdä jäljellä olevissa viidessä ottelussa 11 maalia. Seuraavaksi Lewandowski lähtee testaamaan Bayer Leverkusenin puolustusta ja sen viimeistä lukkoa Lukas Hradeckya.

– Mahdollistahan kaikki on, mutta tuossa tilanteessa, en usko, että Lewandowskikaan sitä ennätystä haihattelee. Gerd Müllerin ennätys jää voimaan. Ei saada uutta puolalaista nimeä siihen sarakkeeseen, sanoo Viaplayn jalkapalloasiantuntija Mika Kottila Suplan Week of Football -podcastissa.

Kaiken kaikkiaan Bundesliigan kärkihyökkääjien taso on ollut tällä kaudella korkea.

– Kun katsotaan viiden suurimman liigan pelaajien tehot, maalit ja syötöt, niin kärjessä on Ciro Immobile, seuraavana tulee Jadon Sancho, Robert Lewandowski, Leo Messi ja Timo Werner. Kuuden parhaan joukossa oli kolme bundesliigahyökkääjää. Toki pelimäärät voivat olla erilaisia, mutta se kertoo, millaisista jätkistä on kyse, Kottila sanoo.

RB Leipzigia edustavan Wernerin mahdollisesta Liverpool-siirrosta ja Valioliigassa pärjäämisestä Kottila ajattelee positiivisesti, vaikka Liverpoolissa pitäisikin iskeä kiilaa Sadio Manen, Mo Salahin ja Roberto Firminon kolmikkoon.

– Jossain vaiheessa heillekin tulee stoppi. Werner sopisi siihen palettiin, ja tiedämme, että Jürgen Klopp ei ihan tuulesta temmaten noita hankintoja tee, vaan niissä on selkeä ajatus ja idea, miten sitä hommaa viedään eteenpäin. Hän sopisi sinne erittäin hyvin.

Viaplay näyttää ottelun Bayer Leverkusen-Bayern München lauantaina kello 16 alkavassa studiossa ja RB Leipzig-Paderborn nähdään lauantaina kello 16.20.