Rasisminvastainen työ alkaa muuttaa käsityksiä – seuraako Yhdysvaltain jalkapalloliitto NFL:n esimerkkiä ja poistaa polvistumiskiellon?

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltain jalkapalloliitto harkitsee polvistumiskiellon poistamista. Liitto kielsi kansallislaulun aikana polvistumisen vuonna 2016, kun Yhdysvaltain naisten maajoukkueen kapteeni Megan Rapinoe protestoi maan politiikkaa ja rasismia vastaan.

Rapinoe seurasi NFL:n San Francisco 49ersin tuolloisen pelinrakentaja Colin Kaepernickin esimerkkiä. Kaepernickin kannanotto oli merkittävä, sillä vuonna 2016 polvistunut Kaepernick on vaikuttanut myös muihin urheilijoihin.

Kaepernick ei ole pelannut NFL:ssä vuoden 2016 jälkeen. Tummaihoisen yhdysvaltalaismiehen George Floydin kuoleman jälkeen Kaepernick ja monet muut urheilijat ovat olleet jälleen esillä Black Lives Matter -liikkeen ja rasisminvastaisten protestien seurauksena.

NFL:n komissaari Roger Goodell pyysi anteeksi sarjan pelaajilta sitä, ettei NFL ole aiemmin kuunnellut heitä tarpeeksi. Nyt myös Yhdysvaltain jalkapalloliitto ryhtynee toimiin, sillä liitto kokoustaa tiistaina ja keskustelee polvistumiskiellon poistamisesta.

Lähde: ESPN


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.