Rasisminvastainen työ alkaa muuttaa käsityksiä – seuraako Yhdysvaltain jalkapalloliitto NFL:n esimerkkiä ja poistaa polvistumiskiellon?

© Kuva: Getty Images
Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Yhdysvaltain jalkapalloliitto harkitsee polvistumiskiellon poistamista. Liitto kielsi kansallislaulun aikana polvistumisen vuonna 2016, kun Yhdysvaltain naisten maajoukkueen kapteeni Megan Rapinoe protestoi maan politiikkaa ja rasismia vastaan.

Rapinoe seurasi NFL:n San Francisco 49ersin tuolloisen pelinrakentaja Colin Kaepernickin esimerkkiä. Kaepernickin kannanotto oli merkittävä, sillä vuonna 2016 polvistunut Kaepernick on vaikuttanut myös muihin urheilijoihin.

Kaepernick ei ole pelannut NFL:ssä vuoden 2016 jälkeen. Tummaihoisen yhdysvaltalaismiehen George Floydin kuoleman jälkeen Kaepernick ja monet muut urheilijat ovat olleet jälleen esillä Black Lives Matter -liikkeen ja rasisminvastaisten protestien seurauksena.

NFL:n komissaari Roger Goodell pyysi anteeksi sarjan pelaajilta sitä, ettei NFL ole aiemmin kuunnellut heitä tarpeeksi. Nyt myös Yhdysvaltain jalkapalloliitto ryhtynee toimiin, sillä liitto kokoustaa tiistaina ja keskustelee polvistumiskiellon poistamisesta.

Lähde: ESPN


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.

Mestarien liigassa huippuottelu Barcelona - Napoli! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!