Paikkaa Bundesliigan neljän parhaan joukossa ja ensi kauden Mestarien liigassa himoitseva Bayer Leverkusen haki sunnuntai-iltana Gelsenkirchenistä pisteen. Ottelu Schalke-Leverkusen päättyi lukemiin 1-1. Näin Schalken voitoton putki Bundesliigassa venyi jo 13 otteluun. Edellisen, ja vuoden ainoan täyden pistepottinsa se sai tammikuussa.

Ottelun ensimmäistä puoliaikaa hallitsi lievästi Bayer Leverkusen, mutta sillä oli silti vaikeuksia päästä kunnon maalipaikoille. Tauolle mentiinkin 0-0 -tilanteessa.

Kun toista puoliaikaa oli pelattu vajaat viisi minuuttia, lähti tuomari Daniel Siebert vaarattoman näköisessä tilanteessa katselemaan videomonitoria. Siebert tulkitsi pallon osuneen Leverkusenin Lucas Alarion käteen, ja ohjasi pallon pilkulle. Tuomarin ratkaisu oli erittäin kyseenalainen ja tulkinnanvarainen.

Pallon taakse asettui rankkarispesialisti Daniel Caligiuri, joka pamautti sen voimalla keskelle maalia. Lukas Hradeckylle ei jäänyt mitään saumoja torjuntaan.

FC Schalke 04

@s04
𝘊𝘰𝘭𝘥 𝘢𝘴 𝘊𝘢𝘭𝘪 🍦

⏱️ 58' | #S04B04 1:0 | #S04

Schalken johtomaalin jälkeen Leverkusen alkoi painaa päälle entistä ahnaammin. Yritys palkittiin 81. peliminuutilla. Werkselfin laitapuolustaja Wendell tuli sähäkästi ja rohkeasti riistämään pallon Schalke-puolustukselta, keskitti ja Schalken puolustaja Juan Miranda ohjasi epäonnisesti pallon omiin.

Lisäaikaa pelattiin lähes seitsemän minuuttia johtuen muun muassa Schalken maaliin johtaneesta VAR-tarkistuksesta. Schalke oli kuin olikin saada lopussa kipeästi kaivatun voittonsa, mutta aikeet teki tyhjiksi Suomen oma Lukas Hradecky.

Pelattiin jo 97. peliminuuttia, kun Schalke tuli nopeaan vastahyökkäykseen. Keskitys tavoitti vaihdosta sisään otetun itävaltalaishyökkääjä Michael Gregoritschin, joka puski terävästi kohti taka-alakulmaa. Lukas Hradecky esitti kuitenkin suurenmoisen reaktiotorjunnan, ja nousi kreivin aikaan joukkueensa sankariksi. Ottelun paras torjunta nähtiin sen viimeisessä tilanteessa, ja se toi Leverkusenille pisteen kotiinviemisiksi. Mahtavaa, Luke!

Leverkusen nousi tasapelin myötä sarjassa neljänneksi, pisteen Borussia Mönchengladbachin edelle. Schalke nousi puolestaan sijalle yhdeksän. Paikka ensi kauden europeleissä alkaa kuitenkin olla Schalken osalta jo utopiaa, sillä se on kuudentena olevaa Wolfsburgia seitsemän pistettä perässä, kun Bundesliigasta on pelaamatta enää kolme kierrosta.

Bayer Leverkusen kohtaa seuraavassa ottelussaan keskiviikkona kotikentällään Kölnin. Juhannuspäivänä se vierailee Hertha Berlinin kotiareenalla.