Suomalaisseuroja liittyi Black Lives Matter -tukirintamaan – Helsingissä polvistuttiin

© Kuva: Getty Images
Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!

Yhdysvalloissa on ollut viime päivinä valtavia mielenosoituksia ja suurta liikehdintää poliisiväkivaltaa ja rakenteellista rasismia vastaan. Black Lives Matter -liikkeessä on vastustettu syrjintää jo vuosia, mutta mielenilmaisut levisivät laajemmiksi, kun poliisi surmasi pidätyksen yhteydessä väkivalloin tummaihoisen George Floydin Minneapolisissa. Video, jolla Floydia tukehdutetaan, on levinnyt laajalle.

Ainoassa käynnissä olevassa jalkapallon huippusarjassa Saksan Bundesliigassa pelaajat ovat ilmaisseet solidaarisuuttaan muun muassa maalituuletuksissaan ja paitoihin kirjoitetuilla teksteillään.

Tiistaina myös Suomen jalkapalloyhteisössä liityttiin yhteiseen rintamaan vastustamaan rasismia ja syrjintää. Veikkausliigan seurat saivat aloittaa täysimittaiset joukkueharjoitukset maanantaina, ja molemmat sarjan pääkaupunkilaiset, HIFK ja HJK polvistuivat tiistain treeneissään Black Lives Matter -liikkeen hengessä. Kuvat laitettiin sen jälkeen Twitteriin.

Kantaa tärkeän asian puolesta ottivat myös SJK sekä viime kaudella FC Interissä pelannut Mika Ojala.

Valioliigaseurojen harjoituksissa Liverpoolin joukkue teki tutun polvistumiseleen jo aiemmin, ja nyt perässä seurasi Chelsea.

Eniten asia koskettaa tietenkin Yhdysvaltoja. Niinpä maan jalkapalloliiga MLS:n virallisella Twitter-tilillä on postattu paljon asiaan liittyvää materiaalia. MLS on jakanut muun muassa tietoutta siitä, miten liikettä voi tukea. Huomiota saavat myös monet entiset ja nykyiset huippupelaajat. MLS jakoi tilillään muun muassa Thierry Henryn, Nanin ja DeAndre Yedlin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Atletico Madrid mättää maaleja Huescassa! Lue ennakko & käytä edut hyväksesi!