Suomalaisseuroja liittyi Black Lives Matter -tukirintamaan – Helsingissä polvistuttiin

© Kuva: Getty Images

Yhdysvalloissa on ollut viime päivinä valtavia mielenosoituksia ja suurta liikehdintää poliisiväkivaltaa ja rakenteellista rasismia vastaan. Black Lives Matter -liikkeessä on vastustettu syrjintää jo vuosia, mutta mielenilmaisut levisivät laajemmiksi, kun poliisi surmasi pidätyksen yhteydessä väkivalloin tummaihoisen George Floydin Minneapolisissa. Video, jolla Floydia tukehdutetaan, on levinnyt laajalle.

Ainoassa käynnissä olevassa jalkapallon huippusarjassa Saksan Bundesliigassa pelaajat ovat ilmaisseet solidaarisuuttaan muun muassa maalituuletuksissaan ja paitoihin kirjoitetuilla teksteillään.

Tiistaina myös Suomen jalkapalloyhteisössä liityttiin yhteiseen rintamaan vastustamaan rasismia ja syrjintää. Veikkausliigan seurat saivat aloittaa täysimittaiset joukkueharjoitukset maanantaina, ja molemmat sarjan pääkaupunkilaiset, HIFK ja HJK polvistuivat tiistain treeneissään Black Lives Matter -liikkeen hengessä. Kuvat laitettiin sen jälkeen Twitteriin.

Kantaa tärkeän asian puolesta ottivat myös SJK sekä viime kaudella FC Interissä pelannut Mika Ojala.

Valioliigaseurojen harjoituksissa Liverpoolin joukkue teki tutun polvistumiseleen jo aiemmin, ja nyt perässä seurasi Chelsea.

Eniten asia koskettaa tietenkin Yhdysvaltoja. Niinpä maan jalkapalloliiga MLS:n virallisella Twitter-tilillä on postattu paljon asiaan liittyvää materiaalia. MLS on jakanut muun muassa tietoutta siitä, miten liikettä voi tukea. Huomiota saavat myös monet entiset ja nykyiset huippupelaajat. MLS jakoi tilillään muun muassa Thierry Henryn, Nanin ja DeAndre Yedlin.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.