Huippupelaajat ympäri jalkapallomaailman osoittavat tukensa Black Lives Matter -liikkeelle – myös koko Liverpoolin joukkue polvistui

© Kuva: Getty Images

Tummaihoisen George Floydin kuolema on järkyttänyt Yhdysvalloissa ja ympäri maailmaa. Video Floydin kuolemasta on aiheuttanut mielenosoituksia ja mellakoita Yhdysvalloissa ja etenkin Minneapolisissa, kun valkoihoinen poliisi talloi Floydin kaulaa seitsemän minuutin ajan, kunnes Floyd kuoli.

Huippujalkapalloilijat ovat ottaneet näkyvästi kantaa ja osoittaneet tukea Floydille ja Black Lives Matter -liikkeelle.

Saksassa viikonloppuna useat pelaajat osoittivat vastustusta rasismille. Muun muassa Borussia Dortmundin Jadon Sancho ja Borussia Mönchengladbachin Marcus Thuram julkaisivat sosiaalisessa mediassa kuvat siitä, kuinka he tukivat rasisminvastaista liikettä peliensä aikana (päivitykset alla).

Nyt myös Valioliigasta koko Liverpoolin joukkue on ottanut kantaa polvistumalla (kuva Virgil van Dijkin päivityksestä). Lisäksi muun muassa Manchester Unitedin Paul Pogba ja Marcus Rashford julkaisivat sosiaalisessa mediassa omat päivityksensä (päivitykset alla).


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!