Valioliiga palasi ryminällä! Pep Guardiola häpesi ja otti painavasti kantaa – skandaalituomio nauratti Pasi Rautiaista: ”Varmaan patterit loppu”

© Kuva: Getty Images

Valioliiga käynnistyi reilun kolmen kuukauden tauon jälkeen keskiviikkoiltana. Maailman paras jalkapallosarja palasi ryminällä ja herätti jälleen useita keskustelunaiheita.

Maali, jota Hawk-Eye ei nähnyt

Illan avausottelussa kohtasivat sarjanousijat, toiseksi viimeisenä majaileva Aston Villa ja sensaatiomaista kautta pelaava Sheffield United. Ottelussa päädyttiin lopulta maalittomaan tasapeliin, eikä peli todellakaan noussut klassikoiden joukkoon. Keskustelua se kyllä herätti.

Sheffield United onnistui nimittäin tekemään ottelussa maalin, mutta sitä ei erotuomari Micheal Oliver hyväksynyt. Sheffield sai sivurajan tuntumasta vapaapotkun, joka lähetettiin maalinsuulle. Aston Villan maalivahti Ørjan Nyland nappasi keskityksen käsiinsä, mutta kaatui tilanteen päätteeksi maalin puolelle. Uusinnoissa näkyi selvästi, että pallo oli maalissa. Oliver sen sijaan ei lähtenyt tilannetta tarkastamaan, koska ei saanut hälytystä kelloonsa maaliteknologian avulla.

– Älä edes sano, ettei se (Hawk-Eye) olisi ollut käytössä. Siellä on varmaan (Hawk-Eyessa) patterit loppu, V Sportin asiantuntija Pasi Rautiainen ihmetteli studiossa tilannetta.

Hawk-Eye- teknologian kehittänyt firma pahoitteli tapahtunutta Twitterissä.

– Maalivahti, puolustaja ja maalitolppa peittivät merkittävästi katsomoon sijoitettujen, maalialuetta ympäröivien seitsemän kameran näkymät. Tämän tasoista estettä ei ole koskaan ennen nähty yli 9000 ottelussa, joissa Hawk-Eye-maaliviivateknologia on ollut käytössä.

Artikkeli jatkuu twiittien jälkeen.

David Luiz -show

Illan toisessa ottelussa Manchester City antoi tylyn kohtelun Arsenalille lukemin 3-0. Yksi pelin arkkitehdeistä oli Arsenalin toppari David Luiz.

Luiz tuli kentälle loukkaantuneen Pablo Marín tilalle. Ennen taukovihellystä Luiz teki virheen, ja City-laituri Raheem Sterling viimeisteli taukotilanteeksi 1-0. Toisella puoliajalla Luiz hölmöili itsensä suihkuun antaen Citylle samalla rangiastuspotkun. Peli oli käytännössä ohi.

Luiz ei välttämättä olisi edes pelannut, ellei Marí olisi loukkaantunut. Luizin sopimus on päättymässä 30. kesäkuuta, eli kesken kauden. Arsenal ei näillä näkymin ole jatkamassa sopimusta. Luiz pahoitteli ottelun jälkeen ja otti syyt tappiosta niskoilleen.

– Ei tämä ollut joukkueen vika, tämä oli minun vikani. Joukkue pelasi mielestäni hyvin, etenkin alivoimalla. Valmentaja on uskomaton, pelaajat pelasivat hämmästyttävän hyvin. Tämä oli nyt minun mokani, Luiz kommentoi Sky Sportsille.

Pep Guardiola otti vahvasti kantaa

Guardiola jakoi ohjeita pelaajilleen. Kuva: Getty Images.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa City-manageri Pep Guardiola otti vahvasti kantaa Black Lives Matter -hengessä. Jalkapallossa on nähty paljon tärkeitä rasismin vastaisia kannanottoja, joiden puolesta myös Guardiola puhui.

– Meidän pitäisi lähettää tuhansia miljoonia pahoitteluja mustalle väestölle sen takia, miten olemme kohdelleet heitä, ihania ihmisiä, satojen vuosien ajan.

– Olen häpeissäni ja nolostunut siitä, mitä valkoiset ovat tehneet mustille. Miten ihmiset voivat ajatella joidenkin olevan erilaisia toisiin nähden vain sen takia, että heidän ihonsa on erivärinen? Guardiola

Valioliigassa nähtiin molemmissa otteluissa pelaajien pelipaidoissa sukunimen tilalla teksti: ”Black Lives Matter”. Molemmissa otteluissa joukkueet myös polvistuivat tärkeän asian puolesta (ks. artikkelikuva).

– Kaikki nämä eleet ovat hyviä ja positiivisia, mutta pitää myös muistaa faktat. Tätä asiaa ei ratkaista muutamassa päivässä, mutta kaiken minkä voimme tehdä, me teemme. Meidän täytyy tehdä monia asioita, joita emme aiemmin ole tehneet mustan väestön hyväksi, Guardiola sanoi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.