Veikkausliiga käynnistyy 1. heinäkuuta lähes täydellä kierroksella kello 18.30. Koronapandemian takia kauden alku viivästyi, mutta nyt sarja on julkaissut poikkeuskauden otteluohjelman.

Kausi lähtee käyntiin keskiviikkona 1. heinäkuuta kello 18.30, jolloin pelataan viisi ottelua. Avauskierroksen viimeinen ottelu pelataan seuraavana päivänä torstaina. Kauden viimeiset ottelut on suunniteltu pelattavaksi 22. marraskuuta.

Veikkausliigan avauskierros

Kierros vkonpv pvm klo Koti Vieras
1 ke 1.7. 18:30 Ilves IFK Mariehamn
1 ke 1.7. 18:30 SJK TPS
1 ke 1.7. 18:30 FC Lahti HJK
1 ke 1.7. 18:30 HIFK KuPS
1 ke 1.7. 18:30 FC Haka FC Honka
1 to 2.7. 18:30 FC Inter RoPS

 

Otteluohjelma on todella tiuha. Käytännössä otteluohjelmasta lähti kaksi kuukautta pois, mikä näkyy otteluruuhkina.

– Virus kaikkine seurauksineen tuotti meille haastavan tilanteen. Kauden alusta lähti kolme kuukautta, loppuun saatiin lisättyä yksi. Kaikki ovat ymmärtäneet, että tässä tilanteessa tarvitaan joustamista, jotta pystymme rakentamaan järkevän mittaisen ja tasapainoisen sarjan, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kertoi liigan nettisivuilla.

Lähtökohtana on pelata myös loppusarjat, mutta niiden pelaamisesta päätös tehdään vasta myöhemmin, kun nähdään, miten koronavirus vaikuttaa Suomessa.

– Kaiken varalta ohjelmaan on jätetty siirtopäiviä, ja tarvittaessa maajoukkueiden FIFA-päiviä voidaan käyttää myös Veikkausliigan otteluille. Vaikeimmassa tilanteessa meillä on valmius jättää jatkosarjat pois. Olemme linjanneet, että pelataksemme tasapainoisen ja tasapuolisen kauden meidän on pelattava vähintään kaksinkertainen sarja eli 22 ottelua joukkuetta kohti, Marjamaa sanoi.

UEFA:n on määrä tehdä päätöksiä europelien päivämääristä 17. kesäkuuta. Se voi vielä oleellisesti muuttaa Veikkausliigan otteluohjelmaa. Suomesta KuPS, Honka, Inter sekä Ilves ovat mukana eurokarsinnoissa.

– UEFA:n päätös voi johtaa vielä isoihinkin muutoksiin, jotta europeleihin osallistuvat joukkueet pystyvät pelaamaan kesän karsintaottelut niin optimaalisesti kuin tässä tilanteessa on mahdollista. Lähtökohta meillä on se, että heinäkuuhun ei enää tulisi muutoksia. Muutokset ovat sitä todennäköisempiä, mitä pidemmälle ohjelmassa mennään, Marjamaa avasi.

Derbyt

Veikkausliigassa on iso liuta derbyjä tällä kaudella, kun sarjaan nousivat FC Haka sekä TPS. Näin ollen Stadin derbyn lisäksi sarjassa nähdään Turun derby sekä Pirkanmaan derby. Kun VPS ja KPV putosivat viime kauden päätteeksi Ykköseen, lähti sarjasta Pohjanmaan derbyt.

Stadin derbyjä saadaan odotella syksylle. Ensimmäisen kerran pääkaupungin herruudesta pelataan torstaina 10. syyskuuta. Toivottavasti koronavirus olisi jo siihen mennessä sen verran hellittänyt, että satdionille voisi päästää normaalisti katsojia. Toinen Stadin derby pelataan lokakuun 17. päivä lauantaina. Näin ollen derbytunnelmasta päästään nauttimaan myös viikonloppuna, joka on viime vuosiin nähden hyvin poikkeuksellista.

Turun ensimmäinen derby nähdään sunnuntaina 23. elokuuta. Toinen derby pelataan keskiviikkona 21. lokakuuta.

Pirkanmaan derbyt pelataan tiistaina 1.9. sekä lauantaina 19.9. Jos yleisörajoituksia ei ole enää syyskuussa voimassa, voisi kuvitella, että lauantaina 19. syyskuuta Tammela on ahdattu ääriään myöten täyteen kello 17, kun Ilves isännöi Hakaa.

Pääkaupunkiseudun paikallisotteluita on lisäksi luvassa HIFK:n, Hongan sekä HJK:n välillä. Alla pääkaupunkiseudun paikalliskamppailut. Huomionarvoista on se, että kaikki pääkaupunkiseudun paikallisottelut pelataan perjantaina, lauantaina tai sunnuntaina.

  • Lauantai 15.8. klo 17: HJK – Honka
  • Sunnuntai 30.8. klo 15: Honka – HIFK
  • Lauantai 19.9. klo 15: Honka – HJK
  • Perjantai 2.10. klo 18.30: HIFK – Honka