Niklas Moisanderin kipparoima Werder Bremen pelastautui upeasti suoralta putoamiselta Bundesliigan päätöskierroksella. Bremen oli ennen lauantaita vielä putoamisviivan alapuolella, mutta se murskasi kotikentällään 1. FC Kölnin tylysti 6-1 ja selvisi toistaiseksi kuiville.

Jännitys ei toki vieläkään lopu, sillä Bremenin kausi jatkuu kaksiosaisissa karsinnoissa. Niissä se vastaansa joko Heidenheimin tai ”Nordderbyistä” tutun rakkaan vihollisen Hamburger SV:n. Vastustaja selviää sunnuntaina.

Bremen oli tehnyt edellisissä 11 kotiottelussaan vain kaksi maalia, mutta tänään verkko siis heilui kuusi kertaa. Yuya Osako teki kaksi maalia, ja Milot Rashica, Niklas Füllkrug, Davy Klaassen ja Josh Sargent maalin mieheen.

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

Finding their form to avoid direct relegation.

Huuhkajien ex-kapteeni Moisander pelasi ottelussa täydet 90 minuuttia, kuten kaikissa koronatauon jälkeisissä kymmenessä ottelussa. 41-vuotias Claudio Pizarro puolestaan tuli kentälle kolme minuuttia ennen täyttä aikaa, pelaamaan 250. ja viimeisen bundesliigapelinsä Werder Bremenin paidassa. Karsintaotteluissa Pizarro saatetaan toki vielä nähdä kentällä.

Squawka

@Squawka
Claudio Pizarro comes off the bench to make his 250th and final Bundesliga appearance for Werder Bremen.

The 41-year-old's final bow.

Werder Bremenin noustua karsijan paikalle 2. Bundesliigaan putoaa hissijoukkue Fortuna Düsseldorf. Fortuna hävisi päätösottelunsa Union Berlinin vieraana 0-3. Bremenin stadionilla soitettiin ennen ottelua Union Berlinin hymni, ja taika tuotti tulosta. Sarjajumbo Paderbornin putoaminen oli varmistunut jo aiemmin.

Squawka

@Squawka
Fortuna Dusseldorf have been relegated from the Bundesliga for the sixth time, only 1. FC Nurnberg (8) and Arminia Bielefeld (7) have suffered more relegations.

Fortuna out of fortune.

Lukas Hradeckyn Bayer Leverkusen kaatoi päätöskierroksella Mainzin 1-0, mutta Werkself jäi sarjassa viidenneksi. Näin Hradeckyn ja HSV:ssä lainalla pelaavan Joel Pohjanpalon Leverkusen saa tyytyä ensi kaudella peleihin Eurooppa-Liigassa.

Bundesliigan neljäs Mestarien liiga -paikka meni Borussia Mönchengladbachille, joka voitti lauantaina Hertha Berlinin 2-1. Jo aiemmin lipun Mestarien liigaan olivat lunastaneet ylivoimainen mestari Bayern München, Borussia Dortmund ja RB Leipzig.

Leverkusen seuraksi Eurooppa-liigaan selviytyi Hoffenheim. Eurooppa-liigaan karsintoihin osallistuu Wolfsburg.

Täydet minuutit pelanneiden Moisanderin ja Hradeckyn lisäksi suomalaisväriä nähtiin myös ottelussa Freiburg-Schalke (4-0). 18-vuotias toppari Malick Thiaw nähtiin kentällä bundesliigaottelussa jo neljännen kerran. Tällä kertaa Thiaw pelasi koko toisen puoliajan, eli enemmän kuin yhdessäkään aiemmassa ottelussa.