Bundesliigan Schalkessa pelaava Weston McKennie antoi saksalaislehti Bildin haastattelussa täyslaidallisen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille.

Yhdysvaltain maajoukkueessa pelaava McKennie otti itse kantaa menehtyneen George Floydin puolesta, kun hänen käsivarressaan olleessa nauhassa luki Werder Bremeniä vastaan pelatussa ottelussa ”#JusticeForGeorge”.

Trump on ollut otsikoissa paljon, sillä hän on yrittänyt tukahduttaa Floydin kuolemasta seuranneita mielenosoituksia ja ottanut asiaan kantaa kontroversiaalisti.

− En usko, että Donald Trump on sopiva ihminen presidentiksi. Hän ei taida ymmärtää, millainen vastuu hänellä on koko valtiosta, McKennie latasi ja jatkoi.

− Hän on kapeakatseinen enkä tue häntä yhtään. Hän ei ole mies, joka pysyy sanojensa takana. Minusta häntä voi kutsua rasistiksi.

McKennien mielestä Trumpilla on mielessä ensisijaisesti poliittinen agenda eikä maan kansalaisten hyvinvointi.

− Voi olla pieni vähemmistö, joka ei protestoi rauhallisesti, mutta enemmistö tekee niin. Ja jos sitten käyttää kyynelkaasua ja ampuu kumiluodeilla, se näyttää enemmänkin siltä, että hallitus yrittää luoda protesteista valheellista kuvaa, McKennie sanoi.

− Se on vähän sama kuin Trump kävelisi kirkkoon ja poseeraisi siellä Raamattu kädessään. Se ei olisi totuudenmukaista, McKennie jatkoi.

Lähde: ESPN