Veikkausliigan uusi, koronavuoden otteluohjelma julkistetaan ylihuomenna perjantaina. Kausi käynnistyy heinäkuun alussa, mutta jo ennen juhannusta pelataan Suomen Cupia.

Junioripelejä ja piirien alaisia otteluita on saatettu pelata Suomessa jo maanantaista lähtien. Kakkosen ja Kansallisen liigan kaudet puolestaan alkavat ensi viikolla, ja Ykkösen 27. kesäkuuta (jutut otteluohjelmista linkkien takana).

Veikkausliigajoukkueet saavat odottaa tosipelejä vielä monta viikkoa, mutta harjoituspelien pariin ne pääsevät joukolla jo tällä viikolla. Useat veikkausliigaseurat ovat tiedottaneet ensimmäisistä harjoitusotteluistaan, ja joitain pelejä televisioidaankin.

Heinäkuun loppuun mennessä Suomessa sallitaan nykytiedon valossa korkeintaan 500 henkilön yleisötapahtumat. Näinpä esimerkiksi Veikkausliigan mestaruutta puolustava KuPS aloitti keskiviikkona lipunmyynnin lauantaina pelattavaan ensimmäiseen harjoitusotteluunsa KPV:tä vastaan.

Kausikortit eivät ottelussa käy, ja KuPS myy peliin 430 pääsylippua. Kaikille katsojille jaetaan portilla ilmaiseksi hengityssuojain. Lisätietoja ottelujärjestelyistä löytyy KuPS:n kotisivuilta.

[readmore from=Veikkausliiga]

Myös esimerkiksi lauantain Honka-FC Lahti -otteluun ja RoPS-AC Kajaani myydään rajoitetusti pääsylippuja. Esimerkiksi Rovaniemen otteluun pääsee samoin 430 katsojaa.

HJK sen sijaan pelaa ensimmäiset kaksi harjoituspeliään suljetuin ovin, mutta ottelut näytetään Ruutu-palvelussa ilmaiseksi.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
🔵⚪️ Klubin treenimatsit suorana Ruudussa

HJK pelaa kaksi harjoitusmatsia kesäkuussa suljetuin ovin.

hjk.fi/artikkelit/mie…

#HJK #Helsinki #Veikkausliiga #OnVainYksiKlubi

Listaamme tähän tietoja joukkueiden ensimmäisistä harjoitusotteluista. Ainakin seuraavista otteluista seurat ovat tiedottaneet kotisivuillaan.

5.6. klo 18 EIF-Inter, Tammisaari
6.6. klo 11.30 HJK-Gnistan, Helsinki
6.6. klo 14 SJK-Haka, Seinäjoki
6.6. klo 14.15 TPS-PIF, Turku
6.6. klo 15 Honka-FC Lahti, Espoo
6.6. klo 16 RoPS-AC Kajaani, Rovaniemi
6.6. klo 17 KuPS-KPV, Kuopio
10.6. klo 19 HJK-Honka, Helsinki
11.6. klo 18.30 Inter-MuSa, Turku
12.6. klo 15 Haka-TPS, Valkeakoski
17.6. klo 18 SJK-VPS, Seinäjoki
24.6. klo 18 SJK-RoPS, Seinäjoki

Myös alemmilla sarjatasoilla luonnollisesti tapahtuu jo. Yhtenä esimerkkinä tästä käyköön lauantaina pelattava Oulun derby Ykkösen AC Oulun ja Kakkosen Herculesin välillä. Suljetuin ovin pelattava ottelu striimataan suorana lähetyksenä selostettuna.

AC Oulu

@ACOulu
⚽️ AC Oulu vs @JSHercules
📅 La 6.6. klo 15
📺 Veikkausliigatason selostettu livelähetys
❌ Yleisöä ei oteta paikan päälle
✅ 20% tuotoista hyväntekeväisyyteen
🤝 @Kaleva_fi tilaajille ilmainen katseluoikeus
🎫 Liput alkaen 5 euroa: seamchip.fi/acoulu/striimi…

#acoulu #jshercules