Venäjän Superliigan mestaruuden ylivoimaisesti voittanut Pietarin Zenit on vahvistanut kolmen kokeneen pelaajan lähdön joukkueesta. Lähtijöitä ovat laitapelaajat Igor Smolnikov ja Oleg Shatov sekä joukkueen kapteeni, 36-vuotias serbialaispuolustaja Branislav Ivanovic.

FC Zenit in English✨

@fczenit_en
Branislav Ivanovic leaves Zenit

📰 en.fc-zenit.ru

105 A-maaottelua pelannut Ivanovic vietti Zenitissä 3,5 kautta ja voitti kahdella viimeisellä kaudella Venäjän-mestaruuden. Tällä kaudella plakkariin tuli myös cup-voitto.

Parhaiten Ivanovic muistetaan kuitenkin Valioliigan Chelseasta. Hän pelasi yhdeksän kauden aikana Chelseassa kaikkiaan 377 ottelua ja voitti muun muassa kolme kertaa Valioliigan ja kerran Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan.

[readmore from=Ivanovic-Branislav]

Nyt serbialaislehti Novosti arvelee, että kokenut toppari mielii vielä takaisin Valioliigaan. Ivanovicin kerrotaan kieltäytyneen Belgradin Punaisen Tähden tekemästä tarjouksesta. Sen sijaan hän neuvottelee sopimuksesta Valioliigan Evertonin kanssa. Evertonia valmentaa Ivanovicia Chelseassa käskyttänyt Carlo Ancelotti.

Tällä kaudella 25 ottelussa neljä maalia tehnyt Branislav Ivanovic sai myös kyseenalaista huomiota viimeviikkoisen cup-finaalin yhteydessä. Ivanovic pudotti cup-pokaalin, ja lasista tehdyn pystin kansi helähti kesken mestaruusjuhlien rikki.

Mayank

@ImMayankB
Wtf @fczenit_en
Russian Champions literally broke the crystal trophy within 30seconds after lifting it. No doubt it was Ivanović😂

Lähde: Transfermarkt