FC Inter nousi ylivoimalla kotivoittoon – RoPS todella epäonninen, vieraiden debytantti säväytti

© Kuva: Juha Tamminen
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkue FC Inter sai sarja-avaukseensa vieraakseen putoamistaisteluun povatun Rovaniemen Palloseuran. Interin kannattajat järjestivät ottelun alkajaisiksi tifon seuran 30-vuotisjuhlakauden kunniaksi. Kentällä oli seurakokemusta yhteensä sata vuotta, sillä RoPS viettää puolestaan 70-vuotisjuhlavuottaan.

RoPS:n lähtökohdat olivat vaikeat sikälikin, että sen vaihtopenkki oli kaksi pelaajaa vajaa. Kokoonpanossa oli vain 16 pelaajaa, kun säännöt sallivat 18.

Inter oli ensimmäisellä puoliajalla selvästi niskan päällä. Se muun muassa laukoi seitsemän kertaa kohti RoPS:n maalia kahta vieraiden laukausta vastaan. Maaliin saakka pallo meni kuitenkin vain kerran, pelin 27. minuutilla. Nuori Elias Mastokangas runnoi pallon verkkoon paluupallon paluupallosta, kun ensin kapteeni Timo Furuholm ampui tyhjän maalin edessä suoraan RoPS-vahti Martin Kompallaa päin.

Furuholmin sihti ei ollut kauden startissa muutenkaan parhaimmillaan, sillä vähän 1-0 -maalin jälkeen kokenut kärkimies veti lähietäisyydeltä tolppaan. Edukseen avausjaksolla esiintyivät pirteän Mastokankaan ohella ainakin Connor Ruane ja Álvaro Muñiz.

RoPS:n avausjakso oli synkkä sikälikin, että se joutui tekemään kaksi vaihtoa loukkaantumisten takia. Ensin kentän laidalle tuli Rasmus Degerman ja hieman ennen taukoa kokenut georgialaistoppari Zurab Tsiskaridze, joka loukkasi sateisella kentällä ilmeisesti takareittään.

Vaikeuksista huolimatta RoPS oli hyvin lähellä tasoitusta ensimmäisen jakson lisäajalla. Daniel Carr petasi vetopaikan Jussi Niskalle, mutta Inter-vahti Aati Marttinen torjui hienosti lupaavan laitapakin laukauksen kulmapotkuksi.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtiin myös kolme varoitusta. Veikkausliigadebyyttiään pelannut Noah Nurmi sai ylikovasta pelaamisesta lapun jo ensiminuuteilla, ja Muñiz myöhemmin sukeltamisesta. RoPS:sta varoitettiin Atte Sihvosta.

Toinen jakso oli päällisin puolin ensimmäistä tasaisempi. RoPS nousikin tasoihin 68. minuutilla. Erinomaisesti esiintynyt 17-vuotias Niska haastoi hyvin vasemmalla ja lähetti boksiin kovan matalan keskityksen. Kokenut Aleksandr Kokko voitti kaksinkamppailussa Juuso Hämäläisen ja siirsi pallon maaliin.

Vain hieman maalinsa jälkeen Kokko kärsi jonkin jalkavaivan, ja RoPS joutui suorittamaan jo kolmannen vaihtonsa loukkaantumisen takia.

Vartti ennen täyttä aikaa kolhun sai puolestaan RoPS:n Juho Hyvärinen. Hyvärinenkään ei enää kentälle palannut. Vaikka vierailla oli penkillä edelleen kenttäpelaajista Sampo Ala, ei RoPS saanut enää neljättä vaihtoa tehdä, sillä sallitut viisi vaihtoa pitää tehdä korkeintaan kolmen ”vaihtotapahtuman aikana”. Niinpä todella epäonninen RoPS jäi aseettomaksi, ja joutui pelaamaan pakotetusti viimeiset vajaat 20 minuuttia yhden miehen alivoimalla.

Inter hyödynsi lopussa miesylivoimansa, ja karkasi lopulta kahden maalin voittoon. Ensin 81. minuutilla hyvä, pitkä puolenvaihto tavoitti oikealla laidalla ylös nousseen Kevin Kouassivi-Benissanin. Nuorukaisen keskitys kimposi Daniel Carrin jalasta suoraan tauolla sisään tulleelle Aleksi Paanaselle, joka tälläsi sydämensä kyllyydestä etukulmaan Interille pelin voittomaalin.

Seitsemän minuuttia myöhemmin vuorossa oli maaliahne toppari Rick Ketting. RoPS ei saanut purettua tilannetta kulmapotkun jälkeen, Álvaro Muñiz keskitti ja vapaaksi unohdettu Ketting jatkoi loppunumeroiksi 3-1.

Interin kokonaisesitys ei ollut loistava, mutta se teki ylivoimalla vaadittavan täyden pistepotin saamiseksi. Neljä loukkaantumista yhdessä ottelussa on RoPS:n kauteen katastrofaalinen aloitus.

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS