HIFK ja SJK iskevät yhteen keskiviikkona veikkausliigakamppailussa. Kotijoukkue HIFK on aloittanut kauden voitolla ja kahdella tappiolla. Seinäjokelaiset puolestaan ovat voittaneet, hävinneet ja pelanneet tasan yhden kamppailun.

Helsinkiläisseura ilmoitti maanantaina, että päävalmentaja Tor Thodesenille on annettu potkut. Valmentajat Teemu Kankkunen ja Mike Keeney jakavat yhdessä vastuun HIFK:n valmentamisesta jatkossa. Lue lisää tästä!

– Vähän kaksijakoiset tunnelmat vielä tässä vaiheessa. Nämä ovat tavallaan ikäviä ratkaisuja, mutta on ymmärrettävää, että pitää kääntää kurssia ja saada uusia asioita ja näkökulmia mukaan tähän projektiin. Tähdätään siihen, että saadaan uutta tuulta veneeseen tämän myötä, Kankkunen kommentoi seuran verkkosivuilla otteluennakossa.

– Pelaajistolle tällainen tilanne tarkoittaa aina sitä, että lähdetään uudelleen liikkeelle puhtaalta pöydältä. Valmentajanvaihto herättelee joukkuetta ja tietyt arkirutiinit muuttuvat ainakin hetkellisesti. Jokainen haluaa kuitenkin näyttää ja tehdä parhaansa kurssin kääntämiseksi, Kankkunen jatkoi.

– Uusia juttuja haetaan nyt lähinnä siihen päivittäiseen kulttuuriin ja tekemiseen. Pitää muistaa kuitenkin se, että meillä on takataskussa asioita ja tiettyjä osa-alueita jo valmiina Torin ajalta, mutta niiden päälle haetaan nyt jotain uusia juttuja myös. Liikaa muutoksia ei kuitenkaan voi tehdä kun asiat tapahtuu näin nopealla aikataululla, sillä kurssin kääntäminen on oma prosessinsa. Mennään askel kerrallaan eteenpäin, hän päätti.

Myös toinen valmentaja Keeney oli Kankkusen kanssa samoilla linjoilla.

– Meille tärkeintä on tässä vaiheessa olla auttamassa seuraa menemään eteenpäin tässä tilanteessa ja tehdä omat työmme niin hyvin kuin mahdollista. Joukkue tarvitsee nyt enemmän pisteitä, samalla kun esityksemme kentällä joukkueena on oltava parempia kuin mitä se on ollut, Keeney totesi.

– Teemme työtä taktiikan parissa ja valmistelemme sitä jokaiseen otteluun peli kerrallaan. Tahti on nyt niin tiivis, ettei se tässä tilanteessa anna paljon aikaa isomman kuvan tarkasteluun. Otteluun valmistautuminen, ottelukohtaiset taktiikat, peli-esitykset ja palauttava harjoittelu jälkeenpäin ovat tällä hetkellä avainasemassa meille, Keeney jatkoi.