Tor Thodesenille lähtöpassit HIFK:sta – ”Muutos oli tehtävä nyt”

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK on antanut kenkää päävalmentajalleen Tor Thodesenille, joka aloitti pestissä viime vuoden alussa.

HIFK kertoo valmentajanvaihdoksen syyksi seurajohdon tyytymättömyyden tämän vuoden heikkoihin tuloksiin. Helsinkiläiset ovat aloittaneet kautensa Veikkausliigassa yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla, Suomen Cupissa HIFK jäi lohkovaiheeseen.

Viime vuonna Thodesen johdatti HIFK:n Veikkausliigassa seitsemänneksi, mutta eurolopputurnauksessa Tähtirinnat putosi ensimmäisellä kierroksella IFK Mariehamnille.

Valmentajina jatkavat Teemu Kankkunen ja Mike Keeney. Kankkunen toimi HIFK:n päävalmentajana vuonna 2018 ja nosti joukkueen takaisin Veikkausliigaan, mutta hän ei voinut jatkaa päävalmentajan roolissa pääsarjatasolla, koska hänellä ei tuolloin ollut vaadittavaa lisenssiä.

– Viime vuosi Thodesenin kanssa meni erinomaisesti. Hän tuli meille vuonna 2019, ja onnistui vaikeisiin olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Tor toi viime kaudella seuraamme toivotunlaisia asioita ja kiitokset siitä, sekä muusta seuralle tehdystä työstä. Tänä vuonna tuloksia ei ole tullut – ei Suomen Cupissa, eikä Veikkausliigan alussa. Ottelukalenteri on nyt tiivis. Yksi voitto kahdeksasta kilpailullisesta pelistä tänä vuonna ei riitä. Muutos oli tehtävä nyt. Tulen tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä valmennustiimin kanssa. Meidän on saatava joukkueesta enemmän irti, ja löydettävä oma pelimme, kommentoi HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström seuran tiedotteessa.

– Puuttuvat tulokset eivät ole koskaan yhden miehen syytä, ja tiedän, että valmentajan vaihtaminen kauden aikana ei useinkaan tuota tuloksia. Me olemme kuitenkin nyt kauden alussa, peli on sekaisin, ja meidän on tehtävä voitavamme muutosten aikaansaamiseksi, sanoo toimitusjohtaja Christoffer Perret.

– Päävalmentaja joutuu kantamaan tuloksista vastuun. Kaikkien on nyt syytä katsoa peiliin, ja tehdä ryhtiliikkeitä. Meillä on paljon osaamista valmennustiimissä ja pelajaryhmässä. Se osaaminen ei ole valjastunut tuloksiin kentällä. Nämä pelaajat pystyvät parempaan, siitä olen varma. Minulla on täysi luottamus jatkaviin valmentajiimme ja urheilupuolen johtoon, Perret jatkaa.

– Samalla haluan omalta osaltanikin kiittää Tor Thodesenia. Hän on hyvä valmentaja, ja on tuonut meidän seuraamme paljon. Tulin hyvin toimeen hänen kanssaan. Jouduin kuitenkin tekemään sunnuntaina seurapomon ikävän päätöksen eilen, ja kutsuin Torin toimistolle. Toivon hänelle menestystä tulevissa toimissa, ja henkilökohtaisella tasolla kaikkea hyvää.

– Valmentajan vaihdos kauden aikana on aina myös seurajohdon epäonnistuminen. Johtamiseen kuuluu kuitenkin, että virheistä on opittava, ja rajujakin ratkaisuja on pystyttävä tekemään. Nyt keskitymme tulevaan, ja teemme kaikkemme, jotta uusi valmennusjohto saisi tarvittavan tuen, tiivistää Perret.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.