Helsingin IFK ilmoitti maanantaina, että se on antanut kenkää päävalmentaja Tor Thodesenille, joka aloitti pestissä viime vuoden alussa (LUE LISÄÄ).

Norjalainen Thodesen, 54, teki HIFK:ssa viime vuonna hyvää jälkeä johdattaen sarjanousijan Veikkausliigassa seitsemänneksi.

Tällä kaudella joukkue on onnistunut voittamaan kahdeksasta kilpailullisesta ottelustaan vain yhden, Veikkausliigan toisen kierroksen vieraspelin Rovaniemen Palloseuraa vastaan lukemin 1-0. Kahdessa muussa sarjaottelussaan HIFK on hävinnyt lukemin 0-3, Kuopion Palloseuralle ja FC Lahdelle. Suomen Cupissa HIFK jäi lohkovaiheeseen hävittyään kaksi peliä ja pelattuaan kolmessa tasan.

Thodesen kommentoi potkujaan Facebook-sivuillaan ja kiitti ajastaan Helsingissä erityisesti HIFK:n kannattajia. Norjalaisella oli pari valittua sanaa HIFK:n seurajohdolle, mutta hän myönsi, että joukkueen alkukauden tulokset eivät ole olleet riittävän hyviä.

– Otin tietoisen riskin, kun tein viime syksyllä jatkosopimuksen toisesta vuodesta, sillä minulle tehtiin vuosi sitten selväksi, että minun pitää saada jatkuvasti kaikki irti tästä joukkueesta säilyttääkseni työpaikkani.

– Tämä johtamistyyli on luonut työympäristön, johon en usko ja jota en tule kaipaamaan.

– Vaikka meillä on nyt kaksi pistettä enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna, se pitää paikkaansa, että suorituksemme kahdessa ensimmäisessä kotipelissä eivät ole vastanneet sitä vaatimustasoa, jonka olemme itsellemme asettaneet. Siksi tämän päivän päätös ei tullut minulle yllätyksenä.

– Minulla ei silti ole juurikaan aihetta katumukseen, ja olen nauttinut jokaisesta pelaajien kanssa viettämästäni minuutista. Toivon heistä jokaiselle kaikkea hyvää tulevaisuuteen.