Kakkosessa pelattiin tänään yksi alkukauden odotetuimmista peleistä, kun Jyväskylän derbyssä asettuivat vastakkain JJK ja FC Vaajakoski. Ottelun ilmoitettu yleisömäärä kertoo selvää kieltä siitä, kuinka odotettu tapahtuma paikallispeli oli. Harjulle pakkautui nimittäin komeat 1 699 katsojaa – koronarajoitusten hillitessä edelleen yleisömääriä. Lukema päivittää Veikkausliigan avauskierroksen otteluista eilisen Haka-Hongan ( 1 500 katsojaa) sekä tänään pelatun Inter-RoPS -pelin (1 487 katsojaa).

Miesten Kakkonen

@MiestenK
Kakkosen derbyssä @JJK1923 - @FCVaajakoski 1699 katsojaa. Luit oikein! #Kakkonen

Miesten Kakkonen

@MiestenK
PEPO - MiPK 3-1
JJK - FCV 2-1
KuFu-98 - OLS 5-1

Lappeenrannassa 616 ja Harjulla 1699 katsojaa. Rispekt! #Kakkonen

Ottelu päättyi JJK:n 2-1 -voittoon. Ratkaisumaalin teki ilmeisen komealla soololla 35-vuotias Mikko Manninen, 262 veikkausliigaottelun veteraani. Aiemmat maalit syntyivät kulmapotkuja seuranneista maalinedushässäköistä. JJK:lta onnistui avausjaksolla Robin Saastamoinen ja FCV:n tasoituksen teki 65. minuutilla Matias Sarlin.

Sarlin on viidellä tehdyllä maalillaan Kakkosen C-lohkon maalipörssin kärjessä, ja neljän maalin Saastamoinen jaetulla toisella sijalla.

JJK Jyväskylä

@JJK1923
85' MAANUUUU! Upea kuljetus läpi FCV:n linjojen ja pienellä tsipillä pallo maaliin - 2-1! #derby #jjk #fcv #ootmunjjk #kakkonen

Loppuunmyyty ottelu JJK-FCV ei ollut, sillä peliin olisi voitu ottaa rajoitusten puitteissa korkeintaan 2 000 katsojaa, neljässä 500 katsojan lohkossa. Kotiinjääneitä tai vieraspaikkakuntalaisia miellytti otaksuttavasti kuitenkin sekin, että JJK välitti ottelusta maksuttoman striimin, jossa selostajana toimi itse legendaarinen Tapio Suominen.

Miikka Lahtinen

@ladalahtinen
Oli myös hienoa kuunnella pitkästä aikaa Tapsa Suomisen selostusta. #Kakkonen

Miikka Lahtinen

@ladalahtinen
Olipas viihdyttävä ja odotetun tasainen matsi! 🙏🏻 #Kakkonen #JJK #FCV