Konkarikärki seurasta, johon Teemu Pukkia huhuttu: ”En saanut viimeisen vuoden aikana juurikaan palkkaa”

© Kuva: Getty Images

Kerroimme sunnuntaina, että Huuhkajien ykköstykki Teemu Pukkia huhutaan Turkin suurseura Besiktasiin. 30-vuotias Pukki on noussut jälleen siirtohuhuihin hänen seuransa Norwichin pudottua Englannin Valioliigasta.

Pukkia kaavaillaan Turkista liikkeelle lähteneessä huhussa 35-vuotiaan konkarihyökkääjän Burak Yilmazin korvaajaksi. Yilmaz toimi päättyneellä kaudella Besiktasin kapteenina ja teki joukkueelle 25 Superliigan ottelussa 13 maalia ja syötti seitsemän osumaa.

Yilmaz itse on siirtymässä kaksivuotisella sopimuksella ranskalaiseen Lilleen. Vaikka hän on jo ”ikämiessarjalainen”, on edessä uran ensimmäinen pesti TOP 5 -sarjassa. Sekä Yilmaz että Lillen valmentaja Christophe Galtier ovat jo vahvistaneet pelaajan ja seuran päässeen keskinäiseen sopuun.

– Pääsimme sopuun Yilmazin kanssa. Jos kaikki sujuu ongelmitta, saapuu hän tänne perjantaina. Annan hänelle siihen saakka aikaa järjestää kaiken kotimaassaan, Galtier totesi Transfermarktin mukaan.

Yilmazin sopimus Besiktasin kanssa kattaa vielä ensi kauden, mutta hän pääsee silti siirtymään siirtokorvauksetta. Tämä johtuu siitä, ettei Besiktas ole pystynyt täyttämään omaa osuuttaan sopimusvelvoitteista.

– Minä sain tarjouksen, ja siksi istuimme alas vastuuhenkilöiden kanssa. Teimme yhteisen päätöksen purkaa sopimukseni. Minulla oli sopimus, johon seuralla ei ollut varaa, Yilmaz kertoi.

– En saanut viimeisen vuoden aikana juurikaan palkkaa. Vaikka menetinkin suuren summan, en siitä huolimatta ollut pettynyt.

Vaikka Yilmazilla oli runsaasti palkkasaatavia, ei hän esittänyt Besiktasille maksuvaatimuksia.

– En lähde täältä taloudellisista syistä. Financial Fair Play aiheuttaa seuralle ongelmia, sillä se määrittelee rajan. On paljon pieniä asioita, joista ihmiset eivät tiedä. Juttelimme asiasta ja päädyimme tähän ratkaisuun, Yilmaz selvitti.

Besiktasilla on ollut palkanmaksuvaikeuksia aiemminkin. Tästä syystä myös Loris Kariusin laina purettiin etuajassa jo toukokuussa.

Turkin Superliigan kausi päättyi sunnuntaina. Mestaruuden voitti Basaksehir. Besiktas sijoittui kolmanneksi ja selviytyi Mestarien liigan karsintoihin.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.