Veikkausliigan hallitseva mestari Kuopion Palloseura vaikuttaisi alkukauden perusteella olevan mukana kärkitaistossa myös tänä vuonna.

KuPS on aloittanut kautensa Veikkausliigassa kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä. Kuopiolaiset ovat onnistuneet maalinteossa viidesti ja päästäneet vasta yhden maalin.

Viime vuoden mestarivalmentaja Jani Honkavaara pestattiin täksi kaudeksi Seinäjoelle, ja KuPS palkkasi hänen tilalleen norjalaisen Arne Erlandsenin, joka on tuonut Pohjois-Savoon hyvin suoraviivaisen ja juoksuvoimaan luottavan pelityylin.

Byyrin päätoimittaja Henrik Hyvönen toi Twitterissä esiin tilastopalvelu InStatin lukemia tältä kaudelta. Tilastoista käy ilmi, että KuPS on kärkiviisikossa kahdesti, kun verrataan vähiten syöttöjä per ottelu antaneita joukkueita.

Honkaa vastaan KuPS antoi 264 syöttöä ja edellisessä ottelussaan Ilvestä vastaan 314. Honka ja KuPS pelasivat Tapiolassa 1-1-tasapelin, ja Tampereella päädyttiin maalittomaan pistejakoon.

KuPS:n entinen pelaaja Ilja Venäläinen on huolissaan joukkueen otteista, vaikka tappiosarake näyttääkin vielä nollaa.

– Menestystä voi hakea monella tavalla. Näin katsojan roolissa toivoisin KuPSissa tarkkaa mietintää, onko valittu linja oikea, kommentoi Venäläinen, 39, Twitterissä.

– Molemmissa listassa olevissa peleissä tärkeä piste vieraista, mutta aivan järkyttävää pallollista pelaamista.

KuPS:n kausi jatkuu tänään, keskiviikkona, kun se isännöi FC Lahtea kello 18.30 alkavassa ottelussa. Samaan aikaan pelataan myös ottelut FC Honka-FC Inter, HIFK-SJK, IFK Mariehamn-Haka ja TPS-HJK.

Ilja Venäläinen

@iljavenalainen
Menestystä voi hakea monella tavalla. Näin katsojan roolissa toivoisin KuPSissa tarkkaa mietintää, onko valittu linja oikea. Molemmissa listalla olevissa peleissä tärkeä piste vieraista, mutta aivan järkyttävää pallollista pelaamista. #Veikkausliiga #KuPS

Henrik Hyvönen

@henrikhyv
TOP 5 vähiten syöttöjä (joukkue) ottelussa

KuPS 264 (vs. Honka)
Haka 303 (vs. HJK)
KuPS 314 (vs. Ilves)
Ilves 315 (vs. TPS)
Ilves 320 (vs. Inter)