Huuhkajien maalivahti Lukas Hradecky on pelannut Saksan Bundesliigassa viisi täyttä kautta, ja näistä jokaisen joukkueensa suvereenina ykkösvahtina. Kaksi viimeistä kautta ovat vierähtäneet Bayer Leverkusenissa. Tällä kaudella suomalainen vartioi Werkselfin maalia kaikissa 34 bundesliigaottelussa, viidessä cup-ottelussa finaali mukaan lukien sekä kaikissa joukkueensa tähän mennessä pelaamissa yhdeksässä europelissä.

Leverkusenin maalivahtitilanne on 30-vuotiaan Hradeckyn myötä erittäin vakaissa kantimissa, mutta siitä huolimatta hollantilaismediassa nousi sunnuntai-iltana esiin huhu, jonka mukaan Bayer Leverkusen olisi tehnyt tarjouksen Ajaxin erinomaiselle maalivahdille André Onana.

Asialla eivät olleet mitkä tahansa aviisit, vaan hollannin arvovaltaisimpiin julkaisuihin kuuluva De Telegraaf sekä luotettavana jalkapallomediana tunnettu Voetbal International. Näiden mukaan Leverkusen olisi tehnyt 24-vuotiaasta Kamerunin A-maajoukkuevahdista 20 miljoonan euron tarjouksen. Onanálla on sopimusta Ajaxin kanssa vuoteen 2022, mutta hän vihjaili jo huhtikuussa haluillaan vaihtaa isompaan liigaan. Ajax toivoo saavansa Onanasta 30 miljoonaa euroa.

Huhu lienee saanut pontta siitäkin, että Leverkusenin valmentaja Peter Bosz valmensi aiemmin Onanaa juuri Ajaxissa. Leverkusenin seurajohto ei kuitenkaan aikaillut ampuessaan huhun Onanalle tehdystä tarjouksesta alas. Seura aikoo luottaa jatkossakin Lukas Hradeckyn osaamiseen.

– Lukas pelasi hyvän kauden. Meillä on hyvä maalivahti. Onanasta ei keskustella, urheilujohtaja Simon Rolfes kuittasi Kickerille.

Lukas Hradecky sai Kickeriltä kauden ottelujen arvosanojensa keskiarvoksi 2,75. Se oli paras lukema kaikkien bundesliigamaalivahtien keskuudessa. Kevään 2-4 -tappioissa (yksi Bundesliigassa, toinen cup-finaalissa) Bayern Müncheniä vastaan Hradecky haparoi, mutta muuten hän piti tasonsa korkeana läpi kauden.

Rolfesin tavoin myös Bayer Leverkusenin toimitusjohtaja Rudi Völler tyrmäsi huhun selkeäsanaisesti.

– Huhussa ei ole mitään perää, vaan se on täyttä hölynpölyä. Meillä on Lukasissa ehdoton huippumaalivahti, Völler kehui.

[readmore from=Bayer-Leverkusen]

Barcelonan La Masiassa kypsynyttä Onanaa on huhuttu myös ainakin Chelseaan ja Paris Saint-Germainiin.

Kicker korostaa, että Onana-huhussa olisi järkeä vain, jos Hradecky itse olisi vaihtamassa seuraa. Näin asia ei kuitenkaan lehden mukaan ole, vaan Hradecky haluaa jatkaa Leverkusenissa ensi kaudellakin.

Leverkusen hankki jo aiemmin keväällä ensi kauden kakkosvahdikseen Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkuevahti Lennart Grillin.