Veikkausliigassa pelataan lauantaina viisi ottelua, joista yksi on jumbofinaali RoPS-TPS. TPS:n tuore valmentaja Jonatan Johansson matkustaa myös Rovaniemelle, vaikkei pääsekään karanteenimääräysten vuoksi vielä stadionille. Johansson saapui Skotlannista Suomeen 26.7., ja koronamääräysten mukaan korona-alueelta tulevien tulee pysytellä kahden viikon ajan omaehtoisessa karanteenissa.

Johansson matkustaa Rovaniemelle lentäen, vaikka karanteenin aikana on kehotettu välttämään joukkoliikennevälineiden käyttöä. TPS:n väliaikainen toimitusjohtaja Janne Kytölä ei näe asiassa ongelmaa.

– Me noudatamme täysin terveysviranomaisten määräyksiä. Töihin saa mennä ja tässä tilanteessa järkevä tapa matkustaa Rovaniemelle on lentäminen, Kytölä vastasi Lapin Kansalle (LK:n koko juttu löytyy täältä).

– ”Tintti” ei tule stadionille, vaan työskentelee pelkästään ulkona ja noudattaa turvavälejä. Maahan tullessaan hänet on testattu ja tulos oli negatiivinen. Lääkärimme seuraavat tilannetta. Me olemme informoineet asiasta Veikkausliigaa ja Suomen Palloliittoa, toimimme täysin heidän ohjeittensa mukaisesti.

Vaikka Johanssonin koronatestin tulos on ollut negatiivinen, muistuttaa Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas taudin itämisajasta.

– Maahan tultaessa tehty testi kertoo sen hetkisen tilanteen. Henkilö voi tulla tartuttavaksi sen jälkeen 14 vuorokauden ajan. Taudin itämisaika on maksimissaan tuo 14 vuorokautta, Broas selvitti ja lisäsi yleisistä säännöistä:

– Julkisten kulkuvälineiden käyttöä tulisi välttää. Työmatkat pitäisi suorittaa omalla autolla ilman muita matkustajia, ei missään nimessä lentokoneella.

[readmore from=Johansson-Jonatan]

RoPS:n toimitusjohtaja Risto Nivaa Johanssonin matka Napapiirille ihmetyttää.

– Johanssonilla ei ole mitään asiaa stadionin sisätiloihin. Hän tulee korona-alueelta ja minusta on outoa, että hän ylipäätään tulee peliin, Niva toteaa.

Ottelu RoPS-TPS alkaa lauantaina kello 17.