Michel Platinin toive toteutumassa – FIFA-pomo Gianni Infantinon toimet syyniin

© Kuva: Getty Images

UEFA:n entinen puheenjohtaja, ja FIFA:n puheenjohtajaksikin jonkin aikaa tyrkyllä ollut Michel Platini antoi toukokuussa paljonpuhuvan haastattelun ranskalaislehti L’Illustrélle. Ranskalainen pelaajalegenda peräänkuulutti FIFA:n puheenjohtaja Gianni Infantinolta moraalia ja vastuunkantoa muun muassa Qatarin MM-turnaukseen liittyen.

Platini otti samassa yhteydessä esille myös Infantinon epäviralliset tapaamiset kahden hänelle läheisen lakimiehen kanssa. Toinen heistä on FIFA:n lakiosaston johtaja Marco Villiger, joka on Infantinon lapsuudenystävä ja toinen Sveitsin yleinen syyttäjä Michael Lauber. Platini toivoi miesten toimia tutkittavan ja vaati Infantinoa eroamaan.

– Suurin ongelma on, että Lauber ja Infantino luulevat olevansa koskemattomia ja lain yläpuolella, Platini latasi haastattelussa.

– Ongelma on kuitenkin, että Infantinosta tuli FIFA:n puheenjohtaja sattuman kautta. Hän on opportunisti, eikä hänellä ole mitään erityistä legitimiteettiä. Siksi hän tekee kaikkensa säilyttääkseen paikkansa.

– Minä en halua revanssia tai kostoa. Ainoa vahva kannustimeni on toive oikeuden toteutumisesta, Platini jatkoi.

Nyt näyttää siltä, että Platinin toivetta on ainakin jossain määrin kuunneltu, sillä Sveitsin syyttäjäviranomaiset ovat aloittaneet oikeustoimet Gianni Infantinoa vastaan. Asiasta kertoo muun muassa BBC.

Tutkinta liittyy nimenomaan väitettyyn salaamiseen tapaamisen Michael Lauberin kanssa. Lauber ilmoitti viime viikolla olevansa valmis eroamaan. Ilmoitus tuli sen jälkeen, kun oikeudessa väitettiin hänen peitelleen tapaamista ja valehdelleen korruptiotutkijoille.

Lauberin virallinen eroilmoitus tuli tiistaina, ja hänen on määrä jättää pestinsä 31. elokuuta. Sekä Lauber että Infantino ovat kiistäneet syyllistyneensä minkäänlaisiin rikkomuksiin.

Erikoissyyttäjä Stefan Keller nimettiin kesäkuussa tutkimaan muun muassa Lauberin ja Infantinon toimia. Kellerin tutkinnassa selvisi merkkejä rikollisesta toiminnasta miesten tapaamisten yhteydessä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.