Huuhkajien kotipesän Helsingin Olympiastadionin perusparannus ja uudistaminen on valmistunut. Helsingin kaupunki vastaanotti tänään urakoitsija Skanskalta modernisoidun stadionin, ja luovutti sen tämän jälkeen Stadion-säätiön hallintaan.

Vielä Olympiastadionia ei kuitenkaan yleisölle avata, vaan edessä on vielä elokuun ensimmäisillä viikoilla toteuttava kalustaminen ja varustelu. Kovin pitkään ei silti median ja kansalaisten tarvitse stadioniin tutustumista odottaa. Mediapäivä järjestetään viikolla 34, ja viralliset Olympiastadionin avajaiset ja käyttöön vihkiminen tapahtuu lauantaina 22.8. Tapahtuma televisioidaan suorana Nelosella ja Ruudussa.

Olympiastadion

@stadionhelsinki
Olympiastadionin uudistaminen on valmistunut! Stadion vihitään käyttöön lauantaina 22. elokuuta ja Avajaisviikkoja vietetään elo-syyskuussa. #olympiastadion #uusiaika #fiiliksentakia stadion.fi/ajankohtaista/…

Heti TV-avajaisten jälkeen käynnistyvät myös maksuttomat vierailut Olympiastadionille. Maksuttomat vierailijapäivät ajoittuvat välille 24.-29.8. Niihin voi lunastaa lippuja Lippupisteestä 5.8. kello 12 alkaen. Koronarajoitusten johdosta stadionille pääsee vain ennakkoon lunastetuilla lipuilla.

Elo-syyskuussa ovat vuorossa Avajaisviikot, joiden aikana käynnistyy myös stadionin tapahtumatoiminta. Myös stadionin torni avautuu Avajaisviikkojen aikana.

Avajaisviikkojen maksuttomien vierailijapäivien aikataulu

22.8. Avajaiset ja käyttöön vihkiminen (suora tv-lähetys, Nelonen ja Ruutu)
23.8. Lahjoittajapäivä
24.-29.8. Avointen ovien -päivät katsomoon
14.-19.9. Avointen ovien -päivät kenttäalueelle
21.-24.9. Helsinki Liikkuu -päivät

Olympiastadion

@stadionhelsinki
Olympistadion on uudistettu ja laajennettu arkkitehtuuria kunnioittaen sekä kestäviä valintoja ja aitoa lämmintä fiilistä vaalien. Uudistetun stadionin arkkitehtuuriin pääset tutustumaan linkistä. #olympiastadion #uusiaika #fiiliksentakia #arkkitehtuuri stadion.fi/uudistunut-sta…