Uli Hoeneßin veljenpojasta päävalmentaja Bundesliigaan – ”Seuran filosofia identtinen jalkapalloideani kanssa”

© Kuva: Getty Images

Legendaarisen Bayern Münchenin pelaajan, managerin ja puheenjohtajan Uli Hoeneßin veljenpoika Sebastian Hoeneß on valittu Hoffenheimin uudeksi päävalmentajaksi. Uli Hoeneß oli pelaajana ja tärkeänä taustavaikuttajana Bayern Münchenissä kaikkiaan 49 vuoden ajan ennen äskettäistä eläkkeelle jäämistään, mutta nyt nimi Hoeneß palaa jälleen parrasvaloihin Bundesliigassa.

38-vuotias Sebastian Hoeneß valmensi viime kaudella Bayern Münchenin kakkosjoukkuetta Saksan kolmannella sarjatasolla. Bayern München II voitti sarjan, ja Hoeneß nimettiin sarjan parhaaksi valmentajaksi. Aiemmin hän oli valmentanut vain juniorijoukkueita.

Sebastian Hoeneß solmi Hoffenheimin kanssa kolmevuotisen sopimuksen.

– Olemme olleet jo pitkään yhteydessä Sebastian Hoeneßin kanssa. Hänen työnsä on tehnyt meihin vaikutuksen ja hänen käsityksensä jalkapallosta sopii täydellisesti filosofiaamme ja strategiaamme, Hoffenheimin manageri Alexander Rosen kommentoi.

– Keskityimme prosessissamme vain hyvin harvoihin ehdokkaisiin ja saimme valmentajaksemme toivehenkilömme.

Sebastian Hoeneß odottaa innolla työtä Bundesliigassa.

– Työstä Hoffenheimissa tulee suuri haaste, jota odotan kovalla innolla. Seuran filosofia on identtinen jalkapalloideani kanssa – hyökkäävä, rohkea, joustava ja aina aktiivinen, Hoeneß kommentoi.

– Edessämme on haastava kausi, johon koronapandemia vaikuttaa edelleen. Meillä on mutkikkaita tehtäviä liigassa, cupissa ja Eurooppa-liigassa. Luotan vakaasti siihen, että selviydyimme haasteista yhdessä menestyksekkäästi.

Hoffenheimia valmensi viime kaudella hollantilainen Alfred Schreuder, joka sai kuitenkin yllättäen lähtöpassit aivan kauden loppusuoralla 9. kesäkuuta.

Sebastian Hoeneß tuntee Hoffenheimin organisaatiota jo hieman, sillä hän pelasi kaudella 2006-2007 Hoffenheimissa joitain otteluita. Tuolloin seura pelasi vielä Regionalligassa kolmannella sarjatasolla.

Myös Sebastian Hoeneßin isä Dieter Hoeneß pelasi Bayern Münchenissä ja veljensä tavoin Länsi-Saksan maajoukkueessa.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.