Zlatan vauhdissa Serie A:ssa – Ratkesiko Roomassa kisa Kultaisesta kengästä?

© Kuva: Getty Images

AC Milan oli varmistanut jo aiemmin paikkansa ensi kauden Eurooppa-liigassa, mutta se jatkaa taisteluaan suorasta lohkovaihepaikasta. Milan voi saada suorankin paikan lohkovaiheeseen, jos se onnistuu nousemaan AS Roman ohi Serie A:n viidenneksi. AS Roma voi tosin sinetöidä vitospaikkansa vielä keskiviikkoiltana Torinon vieraana.

AC Milanin paikka vähintään Serie A:n kuudentena varmistui, kun se kukisti Sampdorian vieraissa maalein 4-1. Paikka Eurooppa-liigan karsinnoissa oli tosin selviö jo aiemmin sen vuoksi, että seitsemäntenä oleva Napoli oli selviytynyt eurokentille Italian cup-voittajana.

Sampdoria-pelin hahmo oli ruotsalaisveteraani Zlatan Ibrahimovic, joka teki ottelussa kaksi maalia ja syötti yhden. Avausmaalin Zlatan teki jo neljännellä minuutilla. Osuma oli Zlatanin nopein AC Milanin riveissä syntynyt maali. Ottelun myötä hän on nyt tehnyt yli 50 Serie A -maalia sekä Internazionalen (57) että AC Milanin (51) paidassa.

Hyvässä vireessä on ollut myös keskikenttäpelaaja Hakan Calhanoglu, joka teki pelissä yhden ja syötti yhden maalin. Sampdoria-peli mukaan lukien Calhanoglu on nyt tehnyt viidessä viimeisessä ottelussa neljä maalia ja syöttänyt kuusi.

AC Milanin neljännen maalin teki lisäajalla portugalilainen Rafael Leao. Sampdorian ainokaisen viimeisteli norjalaisteini Kristoffer Askildsen, jolle maali oli Serie A -uran ensimmäinen.

Ottelussa Lazio-Brescia Ciro Immobile teki kauden 35. maalinsa. Siten italialaishyökkääjä lähestulkoon varmisti Euroopan Kultaisen Kengän voittonsa. Bayern Münchenin Robert Lewandowski pystyi 34 liigamaaliin, mutta hänen sarjakautensa on jo ohi.

Immobilen lähin uhkaaja Kultainen Kenkä -kisassa ja Serie A:n maalikuninkuustilanteessa on Cristiano Ronaldo. ”CR7” on Immobilesta neljän maalin päässä, ja hänellä on otteluita pelaamatta kaksi. Toki Cristiano Ronaldo on ennenkin ihmetekoihin pystynyt, mutta nyt vaaditaan melkoista loppukiriä.

Lazio voitti pelin 2-0, ja avausmaalin teki Joaquín Correa. Brescian putoaminen oli varmistunut jo aiemmin. Kumpaakaan joukkueen suomalaispelaajista (Jesse Joronen ja Simon Skrabb) ei kokoonpanossa nähty.

Sarjasta putoaa Brescian ohella varmuudella SPAL, mutta kolmas putoaja selviää vasta päätöskierroksella. Lecce säilytti oljenkortensa voitettuaan Udinesen vieraissa 2-1, kun Genoa hävisi samaan aikaan Sassuololle vieraissa 0-5. Genoalla on ennen päätöskierrosta pisteen ero putoamisviivan alla olevaan Lecceen. Lauantain päätöskierroksella Lecce isännöi Parmaa ja Genoa Veronaa.