RB Leipzig eteni torstaina Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon kaatamalla Atlético Madridin puolivälierässä 2-1.

Ottelun avausmaali syntyi 50. minuutilla komean kuvion päätteeksi. Pitkä, hallittu hyökkäys päättyi Marcel Sabitzerin nappikeskitykseen Dani Olmolle, joka puski pallon sisään.

Atlétin tasoitus nähtiin noin 20 minuuttia myöhemmin, kun madridilaisille vihellettiin pilkku. João Félix karkasi maalintekoon, ja Lukas Klostermann kaatoi hänet sääntöjen vastaisesti. Félix asteli itse pallon taakse ja toimitti sen verkkoon.

Ottelu ratkesi hieman ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Angeliñon matala keskitys tavoitti rangaistusalueen tuntumasta Tyler Adamsin, jonka laukaus kimposi onnekkaasti Stefan Savićin jalasta Atlétin maaliin.

Madridilaiset hakivat tasoitusta vimmatusti, mutta eivät saaneet toista sellaista aikaiseksi.

Toista kauttaan Mestarien liigassa pelaava Leipzig jäi ensimmäisellä yrityksellään, kaudella 2017-18, lohkovaiheeseen. Seuraavaksi se kohtaa välierävaiheessa Paris Saint-Germainin, joka voitti Atalantan dramaattisten vaiheiden jälkeen 2-1.

Pääsystä välieriin kamppaillaan vielä Barcelonan ja Bayern Münchenin sekä Manchester Cityn ja Lyonin välisissä otteluissa.

Viimeiset puolivälierät pelataan perjantaina ja lauantaina. Välierät ovat vuorossa ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona ja loppuottelu sunnuntaina.

Artikkelia muokattu 14.8.2020 klo 0.05: RB Leipzig on pelannut vain kerran aiemmin Mestarien liigassa.