Aukeaako Joel Pohjanpalolle paikka Leverkusenissa? Hyökkäyksessä lähtijöitä jonoksi asti?

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo on ollut Bayer Leverkusenin pelaajalistoilla jo yli kuusi vuotta, kesästä 2014 lähtien. Virallisia otteluita Werkselfissä on kertynyt kuitenkin vain 22 (8 maalia), sillä Pohjanpalo on kärsinyt sitkeistä loukkaantumisista ja kiertänyt lainoilla VfR Aalenissa, Fortuna Düsseldorfissa ja viimeksi Hamburger SV:ssä.

Puoli kautta kestänyt lainapesti HSV:ssä sujui loistavasti. Pohjanpalo takoi 14 ottelussa yhdeksän maalia, mutta HSV ei onnistunut tavoitteessaan nousta takaisin Bundesliigaan. Niinpä Pohjanpalo palasi takaisin Bayer Leverkusenin vahvuuteen, eikä mitä todennäköisimmin Hampuriin palaa.

Tuoreet huhut Leverkusenin leiristä kertovat, että joukkueen hyökkäyskalusto voi olla muuttumassa ensi kaudeksi melko paljonkin. Kenties seurassa siis järjestelläänkin samalla tilaa Pohjanpalolle?

Kai Havertzia koskevat huhut ovat jo erittäin voimakkaita. 21-vuotiaan Havertzin uskotaan siirtyvän hyvin rahakkaalla siirrolla Valioliigan Chelseaan.

Havertzin omin pelipaikka on kuitenkin keskikentän hyökkäävässä roolissa, joten hänellä ei niin suurta vaikutusta Pohjanpalon asemaan ole. Sen sijaan se, että keskushyökkääjät Kevin Volland ja Lucas Alario ovat nousseet siirtohuhuihin, on suomalaisittain erittäin mielenkiintoista. Kickerin mukaan molemmat ovat kaupan.

Vollandin sopimus Leverkusenin kanssa umpeutuu vuonna 2021. Jatkosopimuksesta on neuvoteltu kuukausien ajan, mutta Kickerin tietojen mukaan seurajohdossa juuri kukaan ei enää usko syntymiseen. Niinpä Volland olisi myytävä tässä siirtoikkunassa.

Volland itse on ollut kiinnostunut siirrosta Valioliigaan, mutta France Footballin mukaan on todennäköisintä, että Saksan maajoukkuemies jatkaa uraansa AS Monacossa Niko Kovacin alaisuudessa. Myös Bild uskoo siirron olevan jo lähellä toteutumista. Vollandin siirtosumman arvellaan asettuvan 25 miljoonan euron tuntumaan. Kaupan uskotaan vahvistuvan jo lähipäivinä.

27-vuotias argentiinalaishyökkääjä Alario on puolestaan Benfican kiikarissa. Benfica tavoitteli pitkään Edinson Cavania, mutta koska neuvottelut näyttävät ajautuneen umpikujaan, on Benfica nyt Alarion perässä. Alarion agentti Pedro Aldave on jo vahvistanut julkisesti pelaajansa siirtotoiveen.

Lisäksi laitahyökkääjä Paulinho on pitkään sivussa polven ristisidevamman takia.

Jos sekä Vollandin että Alarion siirrot toteutuvat, olisi Pohjanpalo tämänhetkisessä tilanteessa ainoa puhdas kärkimies Leverkusenin kokoonpanossa. Korvaaja tai korvaajiakin varmasti vielä hankittaisiin. Tulopuolelle on huhuttu ainakin AS Roman Patrick Schickiä, joka pelasi viime kauden lainalla RB Leipzigissa.

Lähde: Transfermarkt


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.