Naisten Mestarien liigan kausi 2019-2020 on yhtä ottelua vaille valmis. Kilpailun loppusuora pelataan miesten kisan tavoin Final Eight -turnauksena Espanjassa. Naisten Mestarien liigassa pelitauko venähti lähes kymmenen kuukauden pituiseksi, sillä ensimmäinen pudotuspelikierros pelattiin jo lokakuussa 2019.

Sunnuntaina San Sebastiánin Anoeta-stadionilla pelattavassa loppuottelussa kohtaavat ranskalainen Lyon ja saksalainen Wolfsburg. Lyon on kilpailun ylivoimaisesti menestynein seura kuudella mestaruudellaan, ja se tavoittelee nyt viidettä voittoa putkeen. Wolfsburg on voittanut Mestarien liigan kahdesti, vuosina 2013 ja 2014. Samat joukkueet kohtasivat loppuottelussa myös vuonna 2018.

Lyon kaatoi keskiviikkona pelatussa välierässä toisen ranskalaisseuran Paris Saint-Germainin 1-0. Ottelun ainoa maali syntyi, kun kokenut huipputoppari Wendie Renard puski 67. minuutilla vapaapotkun tarkasti alakulmaan. Puolivälierässä Lyon pudotti jatkosta Bayern Münchenin maalein 2-1.

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
She's played more #UWCL games than anyone else - and headed in plenty of set-pieces too⚽

@WRenard | #UWCL

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
The @WRenard header that sent her and @OLfeminin to a 9th #UWCL final🙌🙌🙌🙌🙌

Watch highlights now on UEFA tv📺

Tasaisessa välierässä nähtiin kaksi ulosajoa. PSG:n Grace Geyoro ajettiin ulos 66. minuutilla – juuri ennen voittomaalia – ja Lyonin Nikita Parris 75. minuutilla. Molemmat ulosajot tulivat kahden varoituksen myötä.

PSG on pyrkinyt viime vuosina yhä ahnaammin pudottamaan Lyonin sekä eurooppalaisen että ranskalaisen jalkapallon huipulta. Erot joukkueiden välillä ovat pieniä, mutta valtikka pysyy sitkeästi Lyonissa. Ranskan-mestaruuden Lyon voitti vain kolmen pisteen erolla, ja cup-finaali ratkesi Lyonin eduksi vasta rankkareilla.

PSG:n pudottua jää myös toteutumatta skenaario, jossa saman kauden aikana pariskunnan molemmat osapuolet voittaisivat ensi kerran sekä miesten että naisten Mestarien liigan. Bayern Münchenin Alphonso Daviesin naisystävä Jordyn Huitema pelaa nimittäin PSG:ssä, joskin hän vietti molemmat Final Eight -turnauksen ottelut vaihtopenkillä.

Loppuotteluun Lyon joutuu ilman polvivammasta toipuvaa ykköstähteään Ada Hegerbergiä. Sivussa välierästä olivat loukkaantumisten vuoksi myös Griedge Mbock Bathy ja Amandine Henry.

Ada S Hegerberg

@AdaStolsmo
Let's make it a straight 5, ladies. One more game! 🏆 #OL #TeamOL

OL Féminin

@OLfeminin
Direction la 9ème finale de @UWCL ! 😍

#PSGOL

Päivää aiemmin tiistaina Wolfsburg voitti omassa välierässään Barcelonan niin ikään 1-0. Voittomaalin teki 58. minuutilla ruotsalainen Fridolina Rolfö. Välierässä Wolfsburg antoi Glasgow Rangersille selkäsaunan maalein 9-1 tanskalaisen Pernille Harderin tehtyä neljä maalia.

Lyonin ennakkosuosikin asema loppuottelussa on hyvin selkeä. Sekä PSG että Wolfsburg ovat kärsineet sille viime vuosina useita karvaita tappioita, mutta aina Lyon on pitänyt pintansa. Sen tappiottomien otteluiden putki on venynyt uskomattomasti jo 64 ottelun mittaiseksi.

UEFA Women’s Champions League

@UWCL
1⃣1⃣ seasons
9⃣ finals

Never gets old for @OLfeminin 🙌🙌🙌🙌

#UWCL

– Tämän putken jatkaminen motivoi meitä. Jalkapalloon kuuluu aina tiettyä epävarmuutta, mutta meidän tahtomme on voittaa mestaruus jälleen kerran, Lyonin valmentaja Jean-Luc Vasseur sanoi aiemmin tällä viikolla.

Lyonin kanssa mestaruusjuhlia tavoittelee myös 19-vuotias suomalaismaalivahti Katriina Talaslahti, joka siirtyi huippuseuraan Bayern Münchenistä kesäkuussa 2019. Kakkosvahtina puolivälierässä ja välierässä penkillä istunut Talaslahti ei ole vielä debytoinut Lyonin virallisissa otteluissa, mutta hän piti nollan 4-0 -voittoon päättyneessä harjoitusottelussa PSV Eindhovenia vastaan pari viikkoa sitten.

Katriina Talaslahti

@KTalaslahti
CHAMPIONS LEAGUE FINALEE💥‼️we made it there.

Lyonin ykkösvahti on 33-vuotias Sarah Bouhaddi, joka on pelannut Lyonissa vuodesta 2009 lähtien. Bouhaddi valittiin vuosina 2016-2018 kolmesti peräkkäin maailman parhaaksi maalivahdiksi.

Kaikki Final Eight -turnauksen ottelut finaali mukaan lukien pelataan ilman katsojia. Loppuottelu pelataan sunnuntaina Suomen aikaa kello 21 alkaen. Ottelu televisioidaan suorana Viaplaylla ja V Sportilla. Pelin selostaa Tero Kainulainen yhdessä Marianne Miettisen kanssa.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Huomisesta lähtien naisten Mestarien liiga huipentuu lopputurnaukseen!

Kaikki ottelut suorana ja suomeksi selostettuna Viaplayssa sekä V sportin kanavilla. Välieristä lähtien lähetyksissä mukana Suomen Palloliiton huippujalkapallopäällikkö @MarianneMiettin.

#WUCLfi #UCLfi

Lähteet: France24 ja Goal