Euroopan isot sarjat päättyivät – tältä näyttää kattaus Mestarien liigassa kaudella 2020-2021

© Kuva: Getty Images

Pelit Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa jatkuvat tällä viikolla noin viiden kuukauden pituiseksi venyneen koronatauon jälkeen. Pudotuspelit pelataan poikkeuksellisesti loppuun Final Eight -lopputurnauksissa, joissa jatkoonmenijät ratkaistaan kaksiosaisten otteluparien sijaan yhdellä ottelulla.

Koronavuosi 2020 on jalkapallokalenterin suhteen erittäin poikkeuksellinen. Niinpä kauden 2020-2021 europelien karsinnat alkavat edelliskauden pelien ollessa vielä kesken. Mestarien liigan karsintojen esikarsintaturnaus kun käynnistyy jo ensi lauantaina. Sunnuntaina puolestaan suoritetaan ensimmäisen karsintakierroksen varsinaiset arvonnat.

Kun viimeisetkin niin sanotut talvisarjat alkavat olla paketissa, on joukkuekattaus kauden 2020-2021 Mestarien liigaan valmis. 32 lohkovaiheen joukkueesta selvillä on jo 24. Karsintojen kautta mukaan pääsee vain kuusi joukkuetta, sillä kaksi paikkaa on varattu Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan mestareille.

Luomme tässä jutussa katsauksen Mestarien liigan lohkovaiheen joukkueisiin sekä kiinnostavimpiin poimintoihin karsinnoissa. Listaamme myös Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen varmuudella selviytyneet joukkueet.

Kovin suuria yllätyksiä ei lohkovaiheessa nähdä, vaan suurista liigoista mukaan selviytyivät pääosin melko odotetut joukkueet. Ainoa varma ensikertalainen lohkovaiheessa on Turkin Superliigan voittanut Istanbul Basaksehir.

Mestarien liigan lohkovaiheeseen:

Espanja: Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla
Englanti: Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea
Italia: Juventus, Internazionale, Atalanta, Lazio
Saksa: Bayern München, Borussia Dortmund, RB Leipzig, Borussia Mönchengladbach
Ranska: Paris Saint-Germain, Marseille
Venäjä: Pietarin Zenit, Lokomotiv Moskova
Portugali: Porto
Belgia: Club Brugge
Ukraina: Shakhtar Donetsk
Turkki: Istanbul Basaksehir

Lohkoarvontojen ykköskoriin sijoitetaan rankingin kuuden parhaan maan mestarit (Real Madrid, Liverpool, Juventus, Bayern München, PSG ja Zenit) sekä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat.

Mikäli Mestarien liigan voittaja on selviytynyt kilpailuun jo sarjasijoituksensa ansiosta, pääsee Hollannin mestari Ajax suoraan lohkovaiheeseen. Todennäköisyys tälle on melko suuri, sillä Mestarien liigan pudotuspeleissä on mukana vain kaksi joukkuetta (Lyon ja Napoli), joilla ei paikkaa Mestarien liigassa ensi kaudelle ole.

Eurooppa-liigan pudotuspelejä jatkavista 16 joukkueesta viidellä (Basaksehir, Shakhtar Donetsk, Internazionale, Manchester United ja Sevilla) on paikka ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheessa. Jos joku näistä voittaa Eurooppa-liigan, saa Ranskan liigan kolmonen Rennes paikan suoraan lohkovaiheeseen.

Kovin karsintojen ensimmäiseltä kierrokselta pelinsä aloittava joukkue lienee Skotlannin mestari Celtic. Toisella kierroksella kisaan liittyvät muun muassa Sveitsin mestari Young Boys Bern, turkkilainen Besiktas ja hollantilainen AZ Alkmaar. Kolmannella kierroksella mukaan tulevat muun muassa Olympiakos, Benfica ja Kiovan Dynamo, ja playoff-kierroksella mahdollisen Ajaxin lisäksi Red Bull Salzburg.

Mestarien liigan lohkovaiheen pelit alkavat tänä vuonna 20. lokakuuta ja Eurooppa-liigan 22. lokakuuta.

Suoraan Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen:

Eurooppa-liigan karsinnoissa on pelattavaa paljon enemmän, sillä 48 lohkovaiheen joukkueesta suoraan lohkoihin pääsee vain 17. Loput 31 paikkaa ratkaistaan siis Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan karsinnoissa. Viimeksimainituista Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen pääsevät playoff-vaiheessa hävinneet joukkueet.

TOP 4 -liigoista Eurooppa-liigan karsintoihin osallistuvat Granada, Tottenham, AC Milan ja Wolfsburg.

Alla listatuista suoraan lohkovaiheeseen pääsevistä joukkueista AS Roma, Napoli tai Bayer Leverkusen voi vielä nousta Mestarien liigaan, jos menestystä Final Eight -turnauksissa tulee mestaruuden verran.

Arsenal (ENG)
Leicester (ENG)
Villarreal (ESP)
Real Sociedad (ESP)
AS Roma (ITA)
Napoli (ITA)
Bayer Leverkusen (GER)
Hoffenheim (GER)
Lille (FRA)
Nice (FRA)
TsSKA Moskova (RUS)
Braga (POR)
Antwerp (BEL)
Zorya Luhansk (UKR)
Sivasspor (TUR)
Feyenoord (NED)
Wolfsberger AC (AUT)

Suomalaisedustus ensi kauden europeleissä uhkaa jäädä vähäiseksi. Suoraan lohkovaiheessa on tämänhetkisillä tiedoilla vain Eurooppa-liigaan selviytynyt Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon Bayer Leverkusen. Leverkusenilla on toki mahdollisuus vielä Mestarien liigaankin, mikäli se voittaa Eurooppa-liigan.

Eurooppa-liigan karsinnoissa nähdään ulkomailla pelaavista suomalaisista Rostovin Roman Eremenko, FK Jablonecin Kasper Hämäläinen, Rangersin Glen Kamara, Aberdeenin Miko Virtanen ja Sheriff Tiraspolin Sebastian Dahlström.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.