Veikkausliigan sarjanousija FC Haka on saanut vihdoin voittotilinsä auki tämän kauden Veikkausliigassa. Haka haki kolme pistettä Töölöstä kaadettuaan HIFK:n maalein 1-0.

Ottelun ainoa maali syntyi 27. peliminuutilla, kun juuri kentälle vaihdettu Tino Purme ohjasi pallon vasemmalla jalallaan takatolpan viereen. Täydellisen keskityksen maaliin tarjoili vapaapotkusta Anton Popovitch. Purme oli korvannut kentällä vain hetkeä aiemmin Ykkösen viime kauden maalikuninkaan Salomo Ojalan. Maali oli 22-vuotiaan Purmeen veikkausliigauran ensimmäinen.

Ruutu Urheilu

@RuutuUrheilu
Haka yllätysjohtoon Helsingissä - juuri kentälle vaihdettu Tino Purme ohjaa johto-osuman! #ruutu #veikkausliiga ruutu.fi/video/3671159

HIFK hallitsi ottelua, mutta ei saanut palloa maaliin asti. Ei, vaikka se pelasi lopussa reilun varttitunnin yhden miehen ylivoimalla.

78. minuutilla Hakan laitapuolustaja Jami Kyöstilä otti rajusta taklauksesta toisen varoituksensa ja lensi ansaitusti suihkuun. Lopussa Haka keskittyi vieläkin painokkaammin puolustukseen, ja pitikin HIFK:n aisoissa. Kotijoukkue sai vielä lisäajan viimeisellä minuutilla hyvästä paikasta vapaapotkun, mutta Moshtagh Yaghoubin vapari karkasi reilusti yli maalin.

[readmore from=Veikkausliiga]

Hakalle kauden avausvoitto teki erittäin hyvää, sillä se oli hävinnyt neljä viimeistä otteluaan. Voitto nosti sen seitsemään pisteeseen sijalle kymmenen, pisteen TPS:ää enemmän keränneenä. Nyt enää RoPS on sarjassa ilman voittoa.

Sarjassa viidentenä oleva HIFK hävisi nyt toisen ottelun peräkkäin.