Helsingin Jalkapalloklubi on lähettänyt Jakob Tånnanderin lainalle Veikkausliigan nousijaseura FC Hakaan. Lainasopimus ulottuu alustavasti elokuun loppuun saakka.

20-vuotias ja 195 senttiä pitkä Tånnander vahvistaa Hakan maalivahtiosastoa, josta löytyvät tällä hetkellä Michael Hartmann, Kalle Kohonen ja Joonas Immonen.

– Tässä tilanteessa pitää reagoida ja tämä on ensimmäinen tapa. Meillä on tällä hetkellä kaksi samantyyppistä maalivahtia ja tällä lainalla haemme hieman erilaista maalivahtia, FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttunen kertoo seuran verkkosivuilla.

– Tånnander tuo lisää ulottuvuutta maalille ja erityisesti erikoistilanteisiin. Hän tulee täydentämään maalivahtiosastoamme ja se on suurin syy miksi hän tulee.

Vaikka Tånnanderin lainasopimus kattaakin vain kuluvan kuukauden, ovat seurat varautuneet lainapestin pidentämiseen kauden 2020 loppuun saakka.

– Olemme HJK:n kanssa sopineet Tånnanderin olevan mukanamme elokuun. Sen jälkeen tarkastelemme asiaa puolin ja toisin loppukauden osalta, Huttunen jatkaa.

Tånnander on Malmö FF:n kasvatti, joka on pelannut yli 35 ottelua Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Täksi kaudeksi HJK:n paitaan siirtynyt ruotsalaistorjuja ei ehtinyt vielä tehdä debyyttiään helsinkiläisseuran ykkösmiehistössä.