Helsingin Jalkapalloklubin B-SM-joukkueen keskikenttäpelaaja Luka Hyryläinen siirtyy saksalaiseen Eintracht Frankfurtiin monivuotisella sopimuksella. HJK saa siirrosta kasvattajarahan.

– Luka kehittyi tosi paljon niiden kolmen vuoden aikana, jolloin häntä valmensin, erityisesti parin viime vuoden aikana. Hän on tosi kova kilpailemaan ja saa kovissa matseissa itsestään kaiken irti, kertoo HJK:n talenttivalmentaja Aleksi Lalli seuran tiedotteessa.

– Hän otti isoja askeleita keskikenttäpelaajana siinä, miten liikuttaa palloa. Hän huolehtii pallosta hyvin ja hänellä on hyvä syöttövalikoima ja taito löytää vapaa pelaaja ja antaa oikea syöttö.

Suomen nuorten maajoukkueissa esiintynyt Hyryläinen, 16, aloitti pelaamisen Laajasalon Palloseurassa ja liittyi HJK:n ikäkausijoukkueeseen kahdeksanvuotiaana. Luka on toisen polven jalkapalloilija, sillä hänen isänsä on 25 A-maaottelua pelannut HJK:n Hall of Fame -pelaaja Aki Hyryläinen.

Eintracht Frankfurt kertoo sivuillaan, että Hyryläinen liittyy seuran alle 17-vuotiaiden joukkueeseen. Eintrachtin edustusjoukkue pelaa Saksan pääsarjassa Bundesliigassa, jossa se sijoittui viime kaudella yhdeksänneksi.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Luka Hyryläinen siirtyy Saksaan

HJK:n pelaajapolku kasvattaa pelaajia myös kansainvälisille kentille.

HJK:n B-SM-joukkueen pelaaja Luka Hyryläinen, 16, siirtyy saksalaiseen Eintracht Frankfurtiin.

hjk.fi/artikkelit/mie…

#HJK #Helsinki #OnVainYksiKlubi

Eintracht Frankfurt NLZ

@eintracht_lz
Willkommen am Riederwald, Luka Hyryläinen! 🇫🇮

Der finnische Junioren-Nationalspieler wechselt vom @hjkhelsinki nach Frankfurt und läuft ab sofort für die #sgeU17 auf. Viel Erfolg, Luka! ✊
#SGE
go.eintracht.de/aVClx6