HJK:n Tim Väyrynen saavutti derbyssä hienon rajapyykin kasvattajaseuraansa vastaan -Veikkausliigan tason nousu ilahduttaa ulkomailta palannutta maalipyssyä

© Kuva: Juha Tamminen

Metroderbyillä on erityinen paikka Tim Väyrysen sydämessä. HJK:n ykköskärki sai lauantaina 100 ottelua Veikkausliigassa täyteen, kun vastassa oli rakas kasvattajaseura FC Honka.

Päivän derbyssä tasattiin pisteet 1-1-lukemilla (lue lisää).

27-vuotiaan Väyrysen saavutuksesta kuulutettiin Bolt-Areenalla avauspuoliskolla, mutta mitään kunniaseremoniaa ei stadionilla nähty. Syynä oli todennäköisesti vallitseva koronaviruspandemia.

Väyrynen palasi kesällä 2019 Suomeen siirryttyään HJK:n paitaan ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Maalipyssy oli lähellä tänään myös rokottaa alussa kasvattajaansa, mutta tällä kertaa kopsahti vain ylärima.

100:n ottelun rajapyykin ylittyminen tuli Väyryselle pienenä yllätyksenä.

– En osaa nyt ite sanoa. Tuli vähän yllätyksenä. En ollut tietoinen asiasta.

– Hongan kohtaaminen on aina hienoa. Se on mun kasvattajaseura ja arvostan heitä paljon, Väyrynen kehui nöyränä SuomiFutikselle lehdistötilaisuudessa.

Väyrynen on ollut uuden veikkausliigakauden käynnistyttyä HJK:n tehokkaimpia pelaajia. Neljä maalia ja kolme maaliin johtanutta syöttöä ensimmäiseen kahdeksaan otteluun tilastoinut tähtipelaaja jahtaa uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta.

Väyrynen ehti tahkota ulkomailla pelejä niin Hollannissa kuin Saksan alemmilla sarjaportailla. Veikkausliigan tason nousu ja kilpailun lisääntyminen on ilahduttanut hyökkääjää.

Mieli ei ainakaan toistaiseksi vie takaisin ulkomaille.

– Taso on nyt erittäin kova ja meillä on monta hyvää jengiä. Nyt keskitytään täysillä Klubiin ja viedään mestaruus kotiin, Väyrynen julisti.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.