Brassitähti Neymar oli huimassa pelivireessä, kun PSG lunasti 2-1 -voitollaan Atalantasta ensimmäisen paikkansa Mestarien liigan välierissä 25 vuoteen. Atalanta oli pitkään jatkopaikassa kiinni, mutta lopulta lisäajalla PSG nousi rinnalle ja ohi Marquinhosin ja Eric-Maxim Choupo-Motingin maaleilla.

Vaikka Neymar ei maalia tehnytkään, palkittiin hänet silti ottelun parhaana pelaajana – eikä suinkaan aiheetta.

Paris Saint-Germain

@PSG_English
𝐌𝐀𝐍 𝐎𝐅 𝐓𝐇𝐄 𝐌𝐀𝐓𝐂𝐇 🏆

@neymarjr | @ChampionsLeague

Brasilialainen antoi ”kakkossyötön” voittomaaliin erinomaisen taidokkaasti ja sivusi Mestarien liigan yhden ottelun harhautusennätystä. Neymar suoritti ottelussa kaikkiaan 16 onnistunutta harhautusta (23 yritystä). Samaan olivat pystyneet aiemmin vain puolustaja Javier Zanetti vuonna 2003 Kiovan Dynamoa vastaan sekä 20-vuotias Lionel Messi Manchester Unitedia vastaan vuonna 2008.

Neymaria myös rikottiin useammin kuin ketään muuta pelaajaa Mestarien liiga -ottelussa tällä kaudella – kaikkiaan yhdeksän kertaa. Neymar loi neljä maalipaikkaa, keskitti neljästi, syötti tasoitusmaalin ja laukoi kuusi kertaa.

ESPN FC

@ESPNFC
Most take-ons in a single UCL match:

• 2020: Neymar vs. Atalanta (16)
• 2008: Messi vs. Man United (16)
• 2003: Zanetti vs. Dynamo Kiev (16)

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Most take-ons completed in a single #UCL game since the start of the 2016-17 season:

⬢ 16 - Neymar vs. Atalanta (2020)
⬢ 15 - Neymar vs. Juventus (2017)
⬢ 13 - Neymar vs. Napoli (2018)
⬢ 13 - Neymar vs. Real Madrid (2018)

You get the idea. 😳
Neymar's game by numbers vs. Atalanta:

113 touches
25 duels won (33 contested)
23 take-ons attempted
16 take-ons completed
13 final ⅓ entries
10 penalty area entries
9 fouls won
6 shots (2 on target)
4 chances created
4 crosses
1 pre-assist
1 assist

If only he could finish. 😉

Neymarin lähes täydellistä iltaa häiritsi vain kehno viimeistely. Brasilialainen sai todellisen huippupaikan jo pelin alussa, mutta hän sijoitti pallon avopaikasta selkeästi ohi maalin. Vaihdossa aloittanut Kylian Mbappé ei voinut uskoa silmiään.

DAZN Canada

@DAZN_CA
Mbappe's reaction to that Neymar miss 🤣

Kylian Mbappé toipui nopeasti pari viikkoa sitten saamastaan nilkkavammasta, mutta ei ollut vielä täydellisessä pelikunnossa. Mbappé vaihdettiin kentälle tunnin pelin kohdalla ja hän terävöittikin PSG:n peliä välittömästi. Mbappé ei ollut vielä syntynytkään, kun PSG viimeksi pelasi Mestarien liigan välierissä, mutta hänelle itselleen välieräpaikka on jo toinen. Huipputehokkaasti Mestarien liigassa esiintynyt Mbappé pelasi välierissä jo Monacon paidassa keväällä 2017.

Squawka

@Squawka
Kylian Mbappé's Champions League career by numbers so far:

❍ 33 games
❍ 19 goals
❍ 13 assists

32 goal contributions and into his second #UCL semi-final.

222 miljoonalla eurolla PSG:hen kesällä 2017 siirtynyt Neymar on maailman kallein jalkapalloilija, joka on voittanut PSG:ssä nyt kaikkiaan yhdeksän eri pokaalia. Atalanta-voiton jälkeen hän on tehnyt PSG:lle nyt 70 maalia ja antanut 37 maalisyöttöä. Vain Mestarien liigan voitto puuttuu, mutta Neymar tuntee olevansa nyt parhaassa vireessään Pariisiin siirtymisensä jälkeen.

– Olen saanut näiden kolmen vuoden aikana paljon kokemusta. Olen saanut kokea mahtavia hetkiä, mutta myös vaikeita. Ennen kaikkea silloin, kun en ole voinut pelata loukkaantumisten takia, Neymar kommentoi viikkoa ennen ottelua PSG:n kotisivujen haastattelussa AS:n mukaan.

– Luulen, että olen nyt parhaassa vireessäni Pariisiin saapumiseni jälkeen. Me muodostamme perheen, joka jakaa suuren tavoitteen. Haluamme päättää kauden Mestarien liigan voittoon, ja taistelemme sen puolesta.