Huikean pelin pelannut Neymar sivusi Mestarien liigan ennätystä – vain maalinteko ontui

© Kuva: Getty Images

Brassitähti Neymar oli huimassa pelivireessä, kun PSG lunasti 2-1 -voitollaan Atalantasta ensimmäisen paikkansa Mestarien liigan välierissä 25 vuoteen. Atalanta oli pitkään jatkopaikassa kiinni, mutta lopulta lisäajalla PSG nousi rinnalle ja ohi Marquinhosin ja Eric-Maxim Choupo-Motingin maaleilla.

Vaikka Neymar ei maalia tehnytkään, palkittiin hänet silti ottelun parhaana pelaajana – eikä suinkaan aiheetta.

Brasilialainen antoi ”kakkossyötön” voittomaaliin erinomaisen taidokkaasti ja sivusi Mestarien liigan yhden ottelun harhautusennätystä. Neymar suoritti ottelussa kaikkiaan 16 onnistunutta harhautusta (23 yritystä). Samaan olivat pystyneet aiemmin vain puolustaja Javier Zanetti vuonna 2003 Kiovan Dynamoa vastaan sekä 20-vuotias Lionel Messi Manchester Unitedia vastaan vuonna 2008.

Neymaria myös rikottiin useammin kuin ketään muuta pelaajaa Mestarien liiga -ottelussa tällä kaudella – kaikkiaan yhdeksän kertaa. Neymar loi neljä maalipaikkaa, keskitti neljästi, syötti tasoitusmaalin ja laukoi kuusi kertaa.

Neymarin lähes täydellistä iltaa häiritsi vain kehno viimeistely. Brasilialainen sai todellisen huippupaikan jo pelin alussa, mutta hän sijoitti pallon avopaikasta selkeästi ohi maalin. Vaihdossa aloittanut Kylian Mbappé ei voinut uskoa silmiään.

Kylian Mbappé toipui nopeasti pari viikkoa sitten saamastaan nilkkavammasta, mutta ei ollut vielä täydellisessä pelikunnossa. Mbappé vaihdettiin kentälle tunnin pelin kohdalla ja hän terävöittikin PSG:n peliä välittömästi. Mbappé ei ollut vielä syntynytkään, kun PSG viimeksi pelasi Mestarien liigan välierissä, mutta hänelle itselleen välieräpaikka on jo toinen. Huipputehokkaasti Mestarien liigassa esiintynyt Mbappé pelasi välierissä jo Monacon paidassa keväällä 2017.

222 miljoonalla eurolla PSG:hen kesällä 2017 siirtynyt Neymar on maailman kallein jalkapalloilija, joka on voittanut PSG:ssä nyt kaikkiaan yhdeksän eri pokaalia. Atalanta-voiton jälkeen hän on tehnyt PSG:lle nyt 70 maalia ja antanut 37 maalisyöttöä. Vain Mestarien liigan voitto puuttuu, mutta Neymar tuntee olevansa nyt parhaassa vireessään Pariisiin siirtymisensä jälkeen.

– Olen saanut näiden kolmen vuoden aikana paljon kokemusta. Olen saanut kokea mahtavia hetkiä, mutta myös vaikeita. Ennen kaikkea silloin, kun en ole voinut pelata loukkaantumisten takia, Neymar kommentoi viikkoa ennen ottelua PSG:n kotisivujen haastattelussa AS:n mukaan.

– Luulen, että olen nyt parhaassa vireessäni Pariisiin saapumiseni jälkeen. Me muodostamme perheen, joka jakaa suuren tavoitteen. Haluamme päättää kauden Mestarien liigan voittoon, ja taistelemme sen puolesta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.