Ihmettelitkö Olympiastadionin jalkapallokentän ahtautta? – Asialle looginen selitys

Neljän vuoden ajan remontissa ollut suomalaisen urheilun ja jalkapalloilun kansallispyhättö Helsingin Olympiastadion avautui keskiviikkona jalkapalloyleisölle. Uudistetun stadionin avausottelu oli Kansallisen Liigan paikallisottelu PK-35 Helsinki-HJK, jonka puolustava mestari HJK voitti maalein 2-0.

Ottelua seuranneiden katsojien silmään pisti epäilemättä jalkapallokentän ahtaus. Maalien sisällä ei ollut kuin kaistale nurmea, ja suurin osa maalin sisustasta oli yleisurheilukentän mondo-pinnoitetta. Sille hyppääminen tai liukuminen ei liene kovin mieluisaa maalivahdeille tai kenttäpelaajille.

Myös sivurajoilla ja kulmalipuilla tilaa oli hyvin niukasti. Vauhti rajaheittoihin ja kulmapotkuihin oli pakko ottaa juoksuradalta.

Olympiastadion tarjosi kuitenkin Twitter-tilillään puutteelle kelvollisen selityksen. Siirreltävät keinonurmimatot on kyllä tilattu, mutta ne on aikataulutettu saapumaan vasta syyskuussa alkaviin Nations Leaguen peleihin. Kansallisen Liigan ja Kakkosen Olympiastadionilla pelattavista otteluista päätettiin vasta melko myöhään, joten maalien sisälle ja muualle aseteltavia mattoja ei ehditty saada paikan päälle ajoissa.

Uudistetun Olympiastadionin ensimmäisen maalin teki HJK:n kokenut Hanna Ruohomaa, joka laukoi 25. peliminuutilla pallon maaliin ohi PK-35:n maalivahdin Lotta Rosenströmin. Hyvän esityön maaliin teki Katariina Kosola.

Ensimmäisellä puoliajalla HJK oli lähellä toistakin maalia, kun Essi Sainio puski 35. minuutilla pallon ylärimaan. 2-0 -maalia saatiin kuitenkin odottaa 71. peliminuutille. Tuolloin mainion pelin pelannut ja avausmaalin tehnyt Hanna Ruohomaa lähetti vasemmalta upean syötön maalin edustalle, josta Emmaliina Tulkki siirsi pallon verkkoon.

Avausottelun yleisömäärä oli 1 833 katsojaa. Se on Kansallisen Liigan (ja sen edeltäjän Naisten liigan) uusi yleisöennätys.

– Upea tapahtuma sai arvoisensa ottelun! Olen tyytyväinen pelimme rakenteen kokonaisuuteen: kontrollin lisäksi pystyimme olemaan vaarallisia laadukasta vastustajaa vastaan. Nyt on tärkeintä pitää huolta palautumisesta ja siirtää katseet ensi viikkoon, koska ottelutahti on tiukka, HJK:n valmentaja Jonne Kunnas totesi pelin jälkeen HJK:n kotisivujen raportissa.

HJK nousi voittonsa myötä Kansallisen liigan kolmanneksi ohi yhtä monta pistettä keränneen PK-35 Vantaan. Sarjaa johtaa kolmen pisteen erolla näihin kahteen TiPS, joka on pelannut ottelun vähemmän. Kakkosena on Åland United. TiPS ja Åland United kohtaavat sarjan kärkiottelussa ensi lauantaina kello 14.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.