Viime viikonloppuna pelatun JIPPO-JJK Kakkosen ottelun jälkeen JJK-maalivahti Aati Riihimäki toi Twitterissä esille, että JIPPO-yleisöstä olisi kuulunut rasistisia huutoja. JIPPO tarttui nopeasti Riihimäen twiittiin, ja vakuutti tutkivansa tapauksen.

– Kentällä JIPPO vei, mut pääkatsomon väki saa kyl mennä syvälle itteensä. Sä idiootti, joka haukuit tuomaria n-sanalla kesken pelin, älä pliis enää ikinä tuu ulos luolastas. Ja koko muu katsomo ja järjestäjät, jos me pelaajat kuultiin tää, niin ei varmasti menny teiltäkään ohi, Riihimäki twiittasi.

Riihimäen kuulemaa tukevat JIPPOn tiedotteen mukaan myös JJK:n markkinointijohtaja Joni Vesalainen, osa JJK:n pelaajista ja kaksi henkilöä twitterissä. JIPPO kertoo aloittaneensa asian selvittämisen välittömästi twiitin julkaisemisen jälkeen.

– Ottelusta kuvattua videotallennetta tutkittiin alan asiantuntijoiden johdolla. Ottelun tuomarit, tuomaritarkkailijat, ottelutapahtumatiimi, JIPPOn pelaajat sekä pääkatsomossa tai sen vieressä istuneet ihmiset eivät olleet kyseistä asiaa kuulleet, JIPPO kertoo tiedotteessaan.

– Selvityksen pohjalta saatiin varmuus, että pelitilanteessa, jossa Riihimäen mukaan rasistinen kommentti olisi huudettu kuuluu yleisöstä huudahdus ”tiikeri”. Riihimäen mainitsemaa rasistista huudahdusta ei olla pystytty varmentamaan. Varmaa on luonnollisesti se asia, että JIPPO tuomitsee rasismin.

JIPPOn mukaan kyseessä on väärinkäsitys, jossa Riihimäki ja muut huutelun vahvistaneet olisivat kuulleet väärin. Tiikeri-huudon taustalla on suosittu somevideo, jossa golf-tähti Tiger Woodsille huudetaan katsomosta selkeällä suomen kielellä ”Come on tiikeri”.

– Olemme tavoittaneet poikaporukan, joka oli katsomassa JJK-ottelua, ja jotka ovat myöntäneet huutaneensa sanaa ”tiikeri” ottelun aikana useaan kertaan, erityisesti siinä kohdassa peliä, missä Riihimäki luuli kuulleensa rasistisen sanan.

Seura vakuuttaa tiedotteessa useaan otteeseen tuomitsevansa rasismin. Palloliitto on aloittanut ottelusta kurinpitomenettelyn. JIPPOlla on viikko aikaa toimittaa vastineensa Palloliitolle.