Miesten Kakkosen C-lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva JIPPO selvittää lauantain sarjaottelussa mahdollisesti kuultua rasistista solvausta.

Tapauksen toi ottelun jälkeen esiin JJK:n maalivahti Aati Riihimäki, joka kertoi kuulemastaan sosiaalisessa mediassa.

– Kentällä JIPPO vei, mut pääkatsomon väki saa kyl mennä syvälle itteensä. Sä idiootti, joka haukuit tuomaria n-sanalla kesken pelin, älä pliis enää ikinä tuu ulos luolastas. Ja koko muu katsomo ja järjestäjät, jos me pelaajat kuultiin tää, niin ei varmasti menny teiltäkään ohi, kirjoitti Riihimäki Twitterissä.

Mehtimäen kentällä vietettiin lauantaina Karjalaiset Futisfestarit -tapahtumaa, jonka ensimmäiseksi tavoitteeksi oli kerrottu seuraava: ”Sanoma selväksi eli jalkapallo yhdistää ja se kuuluu meille kaikille sukupuolesta, rodusta tai mistään muusta riippumatta.”

– Ihan turha jauhaa, et jalkapallo kuuluu kaikille, jos sit kuitenkin ollaan hiljaa ja hyväksytään tällainen idiotismi. Toivon todella, et tää kyseinen huutelija pystytään esimerkiksi pelitallenteelta tunnistamaan, ja et hänellä ei enää koskaan oo asiaa kentille, kirjoitti Riihimäki nostaen tapahtumaan tavoitteen esille.

– Tapahtuman eka tavoite oli saada rasisminvastainen sanoma selväksi, eikä siihen nyt todellakaan päästy. Me ei ikinä saada rasismia kuolemaan, jos me vaan ollaan hiljaa ja annetaan tällasen paskan tapahtua. JJK:n kotipeleissä me ollaan täysillä rasismia vastaan. Toivomme, et näin ois myös muualla.

Pian Riihimäen kirjoitusten jälkeen JIPPO pyysi paikalla olleilta lisätietoja tapauksesta.

– Kiitos Aati, että otit asian esille, emme missään nimessä hyväksy tuollaista käytöstä ja yritämme selvittää asian meidän seuran puolesta.

– JIPPO seurana ei hyväksy tällaista käytöstä missään nimessä ja tuomitsee rasistiset huudot kotiotteluissa ja seuran tapahtumissa. Jos tällaista huutelua on tosiaan tapahtunut ja joku tietää henkilön nimen kuka tähän mahdollisesti syyllistyi, pyydämme ilmoittamaan ihmisen nimen ja yhteystiedot sähköpostilla.

Kotijoukkueen maalivahti Jirko Sorsa sanoi, ettei kuullut huutelua pelin aikana, mutta teki kantansa Twitterissä selväksi.

– Itse en tätä pelin aikana huomannut, mutta jos tälläistä on tapahtunut, ei kyseinen henkilö ole minun puolesta enää tervetullut meidän peleihin, PISTE.

JIPPO Joensuu

@JippoJns
JIPPO seurana ei hyväksy tällaista käytöstä missään nimessä ja tuomitsee rasistiset huudot kotiotteluissa ja seuran tapahtumissa. Jos tällaista huutelua on tosiaan tapahtunut ja joku tietää henkilön nimen kuka tähän mahdollisesti syyllistyi, pyydämme ilmoittamaan ihmisen nimen..