Tyylikkäästä hiuskuntalostaan tunnettu belgialaiskolossi Marouane Fellaini pelasi komeat 11,5 kautta Valioliigassa ennen kuin hän siirtyi tammikuussa 2019 Kiinan Superliigaan. Belgian maajoukkueessa MM-pronssiakin voittanut Fellaini edusti Englannissa Evertonia ja Manchester Unitedia, ja nousi parrasvaloihin ennen kaikkea José Mourinhon luottomiehenä ja loppuhetkien salaisena aseena.

Kiinan Superliigan kausi alkoi koronaviruspandemian takia lopulta viisi kuukautta suunniteltua myöhemmin reilu viikko sitten. 32-vuotias Fellaini oli välittömästi täydessä iskussa, vaikka hän sairastikin itse kevään aikana koronaviruksen. Fellaini viimeisteli nimittäin kahdeksassa minuutissa hattutempun Shandong Lunengille ja auttoi joukkueensa kääntämään 0-2 -tappioaseman 3-2 -voittoon Dalian Prosta. 194-senttisen Fellainin kaikki maalit syntyivät päällä.

Squawka Live

@Squawka_Live
79': Marouane Fellaini scores
83': Marouane Fellaini scores
86': Marouane Fellaini scores

A hat-trick of headers from Marouane Fellaini inside eight minutes as Shandong Luneng win their first game of the 2020 Chinese Super League.

FIFA

@FIFAcom
🇧🇪 @Fellaini, who spent a few weeks in hospital with #COVID19, scored a hat-trick of headers inside 8 late minutes to snatch Shandong Luneng a 3-2 victory over Dalian Pro in their Super League 2020 debut 🇨🇳

🏥 What a story 🎩

Fellaini valittiin ymmärrettävästi myös Superliigan kierroksen tähdistöjoukkueeseen.

16 joukkueen Superliigasta on pelattu nyt toinenkin kierros, mutta sillä Fellaini ei maalisaldoaan kartuttanut. Hän kuitenkin johtaa kolmella maalillaan sarjan maalitilastoa yhdessä Guangzhou Evergranden Wei Shihaon kanssa.

Fellainille hattutemppu oli koko 14-vuotisen ammattilaisuran ensimmäinen. Shandong Lunengin valmentaja Xiaopeng Li peluutti belgialaista ensimmäisen kerran hyökkääjänä, ja ratkaisu kannatti.