Ykkösen KPV nousi tiistaina otsikoihin, kun sosiaalisessa mediassa ja keskustelufoorumi FutisForum2:lla levisi huhu, jonka mukaan seuran harjoituksissa olisi leikitty ”Kuka pelkää mustaa miestä” -hippaleikkiä, jossa ensimmäiseksi kiinniottajaksi olisi valittu ghanalainen Abu Sanunu. Helsingin Sanomat sai asiasta tuoreeltaan valmentaja Miika Juntusen kommentit, joita voi lukea täältä.

KPV julkaisi asiaa koskien tiistai-iltana tiedotteen. Siinä se katkaisee tyystin huhulta siivet, ja vakuuttaa, että KPV Yhtiöt ja KPV:n Juniorit noudattavat nollatoleranssia rasismin suhteen.

KPV Kokkola

@kpvedustus
KPV tahtoo puuttua levinneisiin huhupuheisiin “rasistisista harjoitusmetodeista”, sekä puheisiin Juri Kinnusen ja tiistain aamuharjoitusten yhteyksistä toisiinsa.

kpvedustus.fi/post/edustusjo…

– Olen tänään keskustellut asiasta seitsemän pelaajan ja itse Juntusen kanssa. He olivat tilanteessa paikalla. Kyse ei missään tapauksessa ollut rasismista. Oli vain sattumaa, että Sanunu aloitti harjoitteen, seurapomo Matti Laitinen kertoo tiedotteessa.

– Rasismia ei missään olosuhteissa hyväksytä KPV:n toiminnassa. Välillä tuntuu, että tarkoituksenmukaisesti haetaan kohua kaikesta, mikä liittyy Juntuseen. Kausi on vielä pahasti kesken ja joukkue tekee töitä tavoitteensa saavuttamiseksi. Tällaiset kohut eivät siinä ainakaan auta.

Myös valmentaja Juntunen pääsi tiedotteessa ääneen. Hän selvitti, ettei kyseessä ollut hippa, vaan normaaali joukkueen harjoitus.

– Emme ole leikkineet hippaa. Harjoittelimme joukkueen muotopelaamista. Panin nopeimman kaverin joukkueesta ensimmäisenä siihen, jotta hän saisi jonkun kiinni. Sanunu aloitti ja toisella kierroksella aloitti taas Samu (Laitinen).

– Meillä oli kaksikoita ja kolmikoita, jotka yrittivät yhdessä kädestä kiinni pitäen liikkua ja ottaa kiinni, olla yhtenäisiä. Tämä on ihan normaalia joukkueen harjoittamista, jotta yksiköt, kaksikot ja kolmikot toimisivat.

– Minulla on ollut Oulussa tummaihoinen junioripäällikkö. En ole koskaan ollut rasisti. Meillä puuttuu puhepeli joukkueesta tällä hetkellä. Harjoitteita tehdään, jotta joukkue saadaan toimimaan yhdessä, Juntunen selvitti.

[readmore from=KPV]

KPV tähdensi tiedotteessa myös, että laitapuolustaja Juri Kinnusen sopimuksen purku ja siirtyminen Turun Palloseuraan ei liity mitenkään tiistain aamuharjoitusten tapahtumiin. Sopimus purettiin Kinnusen aloitteesta.

30-vuotias Kinnunen pelasi täydet minuutit KPV:n kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa. Miika Juntusen tultua valmentajaksi Kinnunen istui ensimmäisen ottelun vaihtopenkillä, ja pelasi toisessa 63 minuuttia.