SuomiFutis » HS: Miika Juntunen kertoi, mistä sosiaalisessa mediassa kohua herättäneessä harjoituksessa oli kyse

HS: Miika Juntunen kertoi, mistä sosiaalisessa mediassa kohua herättäneessä harjoituksessa oli kyse

KuPS jatkaa europelejään Suduvaa vastaan! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Sosiaalisessa mediassa levisi tiistaina huhu, jonka mukaan KPV:n päävalmentaja Miika Juntunen olisi vetänyt joukkueen harjoituksissa Kuka pelkää mustaa miestä -hippaleikkiä. Huhuissa liikkui, että ensimmäisenä ”kiinniottajana” tuossa leikissä olisi ollut joukkueen ghanalainen pelaaja Abu Sanunu.

Leikkiä ei kuitenkaan kutsuttu rasistisella nimellä, eikä kukaan sanonut sen nimeä ääneen harjoituksissa, mutta Helsingin Sanomien tietojen mukaan joukkueen keskuudessa lämmittelyharjoitusta oli kuitenkin ihmetelty. Voit lukea HS:n uutisen tästä.

Juntunen kommentoi itse kohua HS:lle tiistaina.

– En tiedä, mitä se [leikki] on ollut menneisyydessä. Minun tapani on valmentaa niin, että edellisessä ottelussa tapahtuneita ongelmia yritän ratkoa seuraavalla viikolla. Jaron topparit ja pakit pystyivät rikkomaan meidän ensimmäisen puolustuslinjan tulemalla siitä läpi. Nyt oli tarkoitus, että ensimmäinen kaveri saa parin itselleen, kun hän saa jonkun kiinni. Sitten tulee kolmas, neljäs ja viides. Olemme pareittain, emmekä päästä juoksemaan läpi, Juntunen kertoi.

– Peliä oli aloittamassa sekä valkoihoinen että tummaihoinen. Minulla on ollut Oulussa tummaihoinen junioripäällikkö. En ole koskaan ollut rasisti. Tiedätte kaikki sen. Minulla on ollut tummaihoisia pelaajia. Nyt oli kyse siitä, että vastustaja kahlasi meidän hyökkääjien läpi. Toisen hipan aloitti Samu Laitinen, joka tietääkseni on valkoihoinen, ainakin olen huomannut niin. Abu sattui aloittamaan ensimmäisen, koska hän on kaikista nopein. Minä perustin kaikki ratkaisut edelliseen peliin, päävalmentaja jatkoi.

– Sen takia kiinnostutaan, kun Suomen jalkapallossa ei tapahdu näköjään yhtään mitään. Kun tulin tänne, niin minusta kirjoitetaan enemmän kuin Donald Trumpista. On tämä nyt ihan hirveätä. Eikö mitään muuta kirjoittamista ole kuin se, mitä minä teen. En selitä tämän jälkeen harjoitteitani yhtään minnekään millekään medialle, Juntunen päätti.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

KuPS jatkaa europelejään Suduvaa vastaan! Käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!