Bayer Leverkusen on tiedottanut, että sen keskikenttäpelaaja Nadiem Amiri ei ole joukkueen kokoonpanossa torstaina pelatussa Eurooppa-liigan kamppailussa Glasgow Rangersia vastaan. Amirin poisjäänti johtuu siitä, että hän oli lyhyen aikaa korona-altistuksen alla vapaa-ajallaan viime lauantaina.

Saksan maajoukkuepelaaja ilmoitti asiasta eteenpäin itse. Amirille tehtiin negatiiviseksi osoittautunut koronatesti eivätkä viranomaiset määränneet häntä koronakaranteeniin. Siitä huolimatta hänet eristettiin välittömästi huolellisesti Leverkusenin harjoitusryhmästä ja ohjattiin seuran toimesta aluksi viikon kotikaranteeniin.

– Tämä menettely osoittaa, että hygieniatoimemme toimivat ja pelaajat suhtautuvat tärkeään koronatematiikkaan asiaankuuluvasti, Leverkusenin toimitusjohtaja Rudi Völler kommentoi.

– Nadiemin käyttäytyminen on esimerkillistä ja tärkeää. Etenkin Saksassa viime aikoina jälleen nousseiden tartuntamäärien takia on tämä esimerkki vakavasta ja vastuullisesta suhtautumisesta pandemiaan.

[readmore from=Bayer-Leverkusen]

23-vuotias Amiri on pelannut Leverkusenissa tällä kaudella 41 ottelua. Niissä hän on tehnyt yhden ja syöttänyt kuusi maalia.

Leverkusen voitti otteluparin avausosan 3-1, joten se lähtee torstain kotiotteluunsa hyvistä asetelmista.