Tiistai-iltana julkisuuteen tullut Lionel Messin toive poistua Barcelonasta lähes 20 vuoden jälkeen on nyt kaikkien huulilla. Kuusinkertainen Ballon d’Or -voittaja on useaan otteeseen todennut haluavansa pelata Barcelonassa niin pitkään kuin seuralla on olemassa ”uskottava projekti”, mutta ilmeisesti Messi ei enää projektiin usko.

Mahdollisesti viimeinen pisara Messin päätökselle oli se, kuinka seuratoveri Luis Suárezia kohdeltiin. Messi oli ilmeisesti Suárezin seurassa ensinmainitun vuoristohuvilalla, kun Barcelonan uusi päävalmentaja Ronald Koeman soitti tälle alle minuutin kestäneen puhelun. Puhelussa Koeman ilmoitti uruguaylaiselle, ettei tällä ole tulevaisuutta seurassa.

Argentiinalaislehti Olé ehti jo järjestää kyselyn, jossa lehden lukijoilta kysyttiin toiveita Messin uudesta seurasta. Puolet vastaajista toivoo Messin jatkavan uraansa Manchester Cityssä, jota valmentaa Messin vanha tuttu Barcelonasta, Pep Guardiola.

Ilon aiheesta otti välittömästi irti myös legendaarisen rock-yhtye Oasiksen laulaja ja lauluntekijä Liam Gallagher. Gallagher on ollut koko ikänsä Manchester Cityn kannattaja, eikä ollut pysyä housuissaan ajatellessaan Messin mahdollista City-siirtoa.

– Messias on matkalla Manchester Cityyn, hei tiedättehän, Gallagher kirjoitti paljon huomiota saaneessa twiitissään.

Liam Gallagher

@liamgallagher
The messiah on his way to Manchester City fc c’mon you know LG x

Yksi jalkapallohistorian kohutuimmista siirroista koski portugalilaista Luis Figoa, joka siirtyi kesällä 2000 Barcelonasta sen veriviholliseen Real Madridiin. Real Madrid maksoi Figosta 62 miljoonaa euroa, eli senaikaisen maailmanennätyssumman.

47-vuotias Figo tietää, miltä kovalla kohulla Barcelonasta lähteminen tuntuu. Hän kommentoi uutista Twitterissä näin:

– Vau!! Jälleen uusi historiallinen hetki!!!

Luís Figo

@LuisFigo
Uau!! Otro momento histórico!!!

EL MUNDO

@elmundoes
#ÚltimaHora 🔴 Messi comunica al Barcelona que quiere irse bit.ly/3hnVVSN

La Ligasta kauden päätteeksi pudonnut Leganés suhtautui uutiseen kepeällä huumorilla. Se latasi Twitteriin kuvan Messistä ja pelaajastaan Unai Bustinzasta, joka turvautui rugby-otteisiin Barcelonan ja Leganésin kohdatessa toisensa La Liga -ottelussa viime kesäkuussa. Leganés tarjoutui soittamaan Bustinzalle ja takasi, että hän pitäisi huolen siitä, ettei Messi lähde minnekään.

C.D. Leganés

@CDLeganes
Llamamos a Bustinza y esto lo arreglamos en un periquete... Vaya que sí.

Oman viestinsä Messille lähetti myös kamerunilainen Samuel Eto’o, joka pelasi hänen kanssaan yhdessä Barcelonassa vuosina 2004-2009. ”Olet ainutlaatuinen”, Eto’o kirjoitti Instagramiin lataamansa kuvan kylkeen, ja lisäsi perään sanan ”adrenaliinia”.

 

View this post on Instagram

 

Eres unico. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️ @leomessi adrénaline 💉💉💉💉💉

A post shared by Samuel Eto’o (@setoo9) on