Argentiinalaislehti kysyi toiveita Leo Messin uudesta seurasta – yksi yli muiden

© Kuva: Getty Images

Tiistaina putosi uutispommi, kun Lionel Messin kerrotaan lähettäneen Barcelonalle kirjallisen toiveen sopimuksensa purkamisesta ja haluavan lähteä seurasta. Uutinen on massiivinen, sillä kuusinkertainen Ballon d’Or -voittaja muutti Argentiinasta Barcelonaan jo 13-vuotiaana ja on pelannut FC Barcelonassa koko ammattilaisuransa.

Täysin varmaa Messin lähtö ei silti ole, sillä hänen sopimuksensa kattaa vielä ensi kauden, ja sen ulosostopykälä on massiivinen 700 miljoonaa euroa. Messin sopimuksessa on toki ollut pykälä, joka sallii lähdön seurasta ilmaiseksi. Pykälä kuitenkin umpeutui toukokuun lopussa – eli toisin sanoen hieman kauden alkuperäisen päättymispäivän jälkeen. Koronapandemiasta johtunut tauko venytti kuitenkin kautta pitkälle elokuuhun, ja pahimmillaan edessä voi olla vielä ankara kiista.

Joka tapauksessa Messin lähtöhaluista käynnistyivät välittömät siirtospekulaatiot. 33-vuotiaalla pelaajalla on epäilemättä jalkapallomaailmalle vielä valtavasti annettavaa, ja olihan Messi tuttuun tapaan myös tällä kaudella yksi maailman ehdottomasti parhaista pelaajista.

Argentiinalaislehti Olé pisti välittömästi pystyyn gallupin, jonka kysymys oli yksinkertainen: Missä seurassa lehden lukijat toivovat Lionel Messin jatkavan uraansa?

Olé tarjosi vaihtoehdoiksi huhuissa jo aiemmin pyörineitä seuroja: Manchester Cityä (jota valmentaa Messin ex-luotsi Pep Guardiola) äkkirikastunutta ja kunnianhimoista Internazionalea, PSG:tä (jossa odottaisi tuttu pelikaveri Neymar), Manchester Unitedia, Juventusta (jolloin Messi ja Cristiano Ronaldo voitaisiin nähdä sensaatiomaisesti samassa seurassa) sekä Messin lapsuusvuosien joukkuetta Newell’s Old Boysia.

Argentiinalaislukijoiden parissa ykkössuosikista ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Messin maanmiehet toivovat siirtoa Manchester Cityyn, sillä City sai äänestyksessä noin 50 % annetuista 110 000 äänestä. Guardiolan lisäksi seurassa odottaisi maajoukkueesta tuttu pelitoveri Sergio Agüero sekä Kevin de Bruynen, Riyad Mahrezin ja Raheem Sterlingin kaltaiset huippunimet.

Toiseksi suosituimpana vaihtoehtona pidettiin PSG:tä, joka sai äänistä 16 prosenttia. Messin, Neymarin ja Kylian Mbappén hyökkäystrio pelottaisi jokaikistä seuraa Euroopassa.

Kolmanneksi sijoittuikin sitten Messin kasvattajaseura Newell’s Old Boys. Messi on usein maininnut haluavansa päättää uransa joko Barcelonassa tai kotiseudullaan Rosarion maakunnassa Argentiinassa. 13 prosenttia äänestäjistä oli sitä mieltä, että kotiinpaluun aika on nyt.

Italialaisseurat Juventus ja Inter saivat kumpikin 9 prosentin äänisaaliin. Vähiten suosittu vaihtoehto oli Manchester United, jota kannatti vain 3 prosenttia vastaajista.

Lähde: Sport


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.