Manchester Cityn taival tämän kauden Mestarien liigassa päättyi lauantaina puolivälieriin, kun Lyon voitti sen maalein 3-1. City oli otteluun lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki ja hallitsi pelin kulkua, mutta Lyon käytti paikkansa hyödyksi.

Lyonin pelaajien joukossa oli useita onnistujia, kuten maalintekijät Moussa Dembélé ja Maxwel Cornet, mutta Manchester Cityn Kevin de Bruyneen suurimman vaikutuksen teki 22-vuotias keskikenttäpelaaja Houssem Aouar.

Yli kymmenen vuotta Lyonissa pelannut Aouar on ollut jo pitkään suurseurojen huulilla. Hän kommentoi viimeksi aiemmin tällä viikolla huhuja, jotka ovat viemässä häntä juurikin Manchester Cityyn. Aouar sanoi olevansa otettu, kun hänet yhdistetään Cityn kaltaiseen seuraan, muttei halunnut kommentoida huhuja sen enempää ison ottelun alla.

Kaikkiaan Aouar on pelannyt Lyonin edustusjoukkueessa 136 ottelua tehden niissä yhteensä 24 maalia ja syöttäen 27.

Statman Dave

@StatmanDave
Houssem Aouar’s game by numbers vs. Man City:

8 ball recoveries
4 take-ons
4 fouls suffered
2 tackles
1 interception
1 chance created
1 shot (1 on target)

Lit up an intense midfield battle. 🔥

De Bruyne on kuulunut jo muutaman vuoden ajan maailman parhaiden keskikenttäpelaajien joukkoon, ja hänet valittiin juuri Valioliigan kauden 2019-20 parhaaksi pelaajaksi. Belgialaistähdeltä kysyttiin tappiollisen Lyon-pelin jälkeen, kuka vastustajista teki häneen suurimman vaikutuksen.

– En katso paljon ranskalaista jalkapalloa, mutta jos minun on valittava yksi, niin sanon Houssem Aouarin. Hän pelasi tänään hyvän ottelun, kommentoi de Bruyne RMC Sportille.

Aouar sai Lyonin kapteeninnauhan käteen Memphis Depayn mentyä vaihtoon. Kuva: Getty Images

Belgialaistähti halusi nopeasti kääntää ajatuksensa muualle Cityn jäätyä kolmatta vuotta peräkkäin puolivälierävaiheeseen Mestarien liigassa. Siinä häntä auttaa tuleva perheenlisäys.

[readmore from=Manchester-City]

– Minun on mentävä kotiin, koska vaimoni odottaa [lasta]. Tarvitsen jotain, mihin keskittyä, sanoi de Bruyne BT Sportille.

– Uusi vuosi, sama homma. Ensimmäisen puoliaika ei ollut tarpeeksi hyvä [meiltä]. Toisella pelasimme todella hyvin. Tulimme tasoihin ja saimme pari tilannetta luotua. Sitten tulivat 2-1 ja 3-1.

– Toisella puoliajalla pidimme heidät paineen alla. Olimme hyökkäävämpiä. Olisimme voineet tasoittaa 2-1-tilanteessa, jos Ras olisi tehnyt maalin, sanoi de Bruyne viitaten Raheem Sterlingin hukkaamaan huippupaikkaan.

– Sitten he tekivät 3-1-maalin, ja peli oli ohi.

– Lyon ei varsinaisesti luonut paikkoja, mutta meidän on opittava.