Pääkaupungin paikallispeli aloittaa Helsingin Olympistadionin uuden aikakauden

© Kuva: Juha Tamminen

Kansallisen Liigan pääkaupunkiderby PK-35:n ja Helsingin Jalkapalloklubin välillä pelataan Helsingin Olympiastadionilla.

Elokuun 19. päivä pelattava paikallisottelu on Olympiastadionin ensimmäinen tapahtuma monivuotisen remontin jälkeen. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta 2000-luvulla, kun naisten pääsarjajalkapalloa pelataan Olympiastadionilla.

– Olympiastadion avataan ja vihitään käyttöön virallisesti 22. elokuuta. Hienoa, että pääsemme jo ennen virallisia avajaisia kokemaan Olympiastadionilla paikallisen derbyn. Ottelu on myös Stadion-säätiölle monella tapaa merkityksellinen uudistamistyön valmistuttua, toteaa Olympiastadionin johtaja Ari Kuokkanen Kansallisen Liigan tiedotteessa.

– Olympiastadion on tunnettu hyvän mielen stadionina, jota on läpi historian ympäröinyt vahva olympiahengen tuntu. Inhimillisyyden ja toisten kunnioittamisen arvoja haluamme tuoda näkyväksi myös Subway Kansallisen Liigan kautta, minkä vuoksi on upeaa, että naisten pääsarjaottelu pääsee herättämään uusitun Olympiastadionin jälleen henkiin, kommentoi Palloliiton kehityspäällikkö Heidi Pihlaja.

– Olympiastadion ja ajatus siellä pelaamisesta tuo kylmät väreet pintaan. Tunnelmallinen ja sympaattinen stadion tuo mieleen monia muistoja ja on huimaa ajatella, että pian pääsemme pelaamaan sinne kotiottelun HJK:ta vastaan. Toivottavasti monet ihmiset tulevat paikalle luomaan unohtumatonta iltaa kanssamme, kuvaa kotijoukkueen kapteeni Amanda Rantanen.

– Olen kasvanut aikana, jolloin Olympiastadion on ollut se ykkösstadion Suomessa. Eikä se ole pelkästään historiallinen urheilupyhättö, vaan myös ikoninen maamerkki Helsingille. On mahtavaa päästä pelaamaan sinne Helsingin derbyä ja juhlistamaan stadionin uudelleen avautumista pitkän remontin jälkeen, sanoo puolestaan HJK:n kapteeni Linda Ruutu.

Sarjanousija PK-35 on seitsemän kierroksen jälkeen Kansallisessa Liigassa viidentenä ja hallitseva mestari HJK toisena.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.