Pikkuhuuhkajien päävalmentaja Juha Malinen on valinnut joukkueensa alle 21-vuotiaiden EM-karsintojen syyskuun otteluihin. Suomi kohtaa Romanian 4. syyskuuta Veritas Stadionilla Turussa ja Ukrainan 8. syyskuuta Helsingin Olympiastadionilla.

Palloliiton tiedotteessa kerrotaan, että pelaajavalinnoissa on huomioitu Veikkausliigan otteluruuhka siten, että joukkueeseen valitaan korkeintaan kaksi pelaajaa yhdestä Veikkausliiga-seurasta.

– Aika on kaikkiaan haastavaa ja sen takia Palloliitossa pyritään huomioimaan kaikki mahdollinen. Turvallisuus tulee totta kai ensin, mutta haluamme myös kunnioittaa seuroja emmekä rasittaa heitä liikaa. Sen takia neuvotteluiden kautta on päädytty tähän ratkaisuun, Malinen kommentoi.

– Se täytyy kuitenkin sanoa, että pelaajat ovat poikkeuksetta todella innokkaina lähdössä mukaan.

Kaikkiaan mukana on nyt seitsemän uutta pelaajaa: Ilveksen Naatan Skyttä ja Mikael Almen, Seinäjoen Jalkapallokerhon Matias Vainionpää ja Serge Atakayi, Hongasta Vaasan Palloseuraan lainattu Rasmus Leislahti sekä hollantilaisen MVV Maastrichtin Timo Stavitski. Lisäksi täysin uutena kasvona mukaan liittyy Ruotsin pääsarjaseura AIK:n toppari Robin Tihi.

Ruotsissa kasvaneen Tihin, 18, äiti on suomalainen. Malinen kertoi aiemmin tänä vuonna STT:lle, että Tihi puhuu suomea ja on käynyt suomenkielistä koulua.

– Hän pelaa AIK:ssa isoja minuutteja ja on nyt päättänyt edustaa Suomea. Hän tulee ensi kertaa mukaan ja on todella mielenkiintoinen ja fiksu kaveri, joka tuo lisäksi ihan uudenlaisen lisän puolustukseemme, kertoo Malinen Palloliiton tiedotteessa.

Tihi debytoi AIK:n edustusjoukkueessa tänä vuonna. Hän on pelannut tämän kauden Allsvenskanissa 13 ottelua.

Pikkuhuuhkajat on viiden ottelun jälkeen EM-karsintalohkossaan kolmantena.

Pikkuhuuhkajat Romaniaa ja Ukrainaa vastaan

William Jääskeläinen, Crewe Alexandra
Rasmus Leislahti, VPS
Juho Hyvärinen, RoPS
Serge Atakayi, SJK
Martti Haukioja, FC Inter
Juhani Pikkarainen, TPS
Robin Tihi, AIK
Matias Vainionpää, SJK
Mikael Almen, Ilves
Aapo Halme, Barnsley FC
Niilo Mäenpää, IFK Mariehamn
Kaan Kairinen, Lillestrøm SK
Jaakko Oksanen, AFC Wimbledon
Lucas Lingman, HJK
Mikael Soisalo, SV Zulte Waregem
Timo Stavitski, MVV Maastricht
Saku Ylätupa, AIK
Jasin Assehnoun, FC Lahti
Onni Valakari, Pafos FC
Naatan Skyttä, Ilves
Eetu Vertainen, HJK
Benjamin Källman, FC Inter